Trapkast maken - wat voor soort wand?

Naakal

  • #1
Goedendag allemaal,

Graag willen wij een trapkast creëren, bestaande uit 2 muren die haaks op elkaar aansluiten (een L-vorm). We hebben een woning met daarin overal vloerverwarming.

Wat voor soort wand kunnen we het beste zetten, wetende dat we in de vloer en het plafond niet kunnen boren? Wordt dat dan een metal stud (die we vastkitten met een stevige montagekit), een houten frame (eveneens vastkitten) of een gasbeton wand? En in het geval van de gasbeton wand, kunnen we die dan het beste vastlijmen of in een kunststof profiel plaatsen?

Kunnen we die wand dan op de reeds aanwezige gelijmde pvc vloer zetten, of dienen we die vloer weg te halen en het op de dekvloer te zetten?

En dien je de wand aan te laten sluiten aan de trap, of voor de trap te zetten?

Ik hoor graag jullie ideeën.

De trap:
20220913_080835.jpg


Alvast bedankt en een fijne dag.
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
Ivm het tegenhouden van het geluid (lopen op de trap) zou ik voor gipsblokken gaan. Officieel horen niet-dragende wanden van gipsblokken en cellenbeton in een profiel te staan. Maar bij ons in huis staan ze allemaal in een laagje cement.
 

Naakal

  • #3
Goed punt. En zou ik de wand dan tegen de trap aan moeten zetten, of voor de trap? Met tegen de trap bedoel ik echt aan de trap, zodat de muur horizontaal de vorm van de trap volgt. Voor de trap zou gewoon van boven tot onder zijn.

Enig puntje van aandacht; de deur naar dee hal zit 10cm van de trap, dus veel ruimte om de voorzetwand voor de trap te zetten is er niet (ook i.v.m. openen van de deur).
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #4
Ik zou een 7 cm wandje voor de trap zetten. Dan wordt de afwerking strakker.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu