Trap verven: laatste laag/lagen

J en J 2

  • #1
Wie heeft er tips voor me...?

Na drie lagen Flexa (acryl)verf (eerst plamuren, schuren etc.) ziet de trap er heel netjes uit. :mrgreen: Maar omdat ik geen zin heb volgend jaar weer de trap op m'n kluslijstje te zetten, leek het me handig de traf af te lakken met Glitsa trappenlak antislip. Eerst maar eens één trede geprobeerd... weer geschuurd en de Glitsa er op gezet, echter blijkt de trede nu heel ruw aan te voelen (alsof er zand op ligt). Ik had verwacht dat antislip zou betekenen dat de trede stroef zou zijn... Helaas! :( Dit is niet naar m'n zin en het ziet er ook niet zo mooi uit. Is er een andere slijtvaste lak die ik over de trap kan zetten ter bescherming? Of zijn de drie Flexa-lagen wellicht al voldoende? In de bouwmarkt konden ze me niet verder helpen...

Hoor graag jullie reactie!
 

Fiesiekus

  • #2
Gewone acrylverf slijt op een trap als jewelste. Je had beter gelijk met een speciale trappenlak (epoxy of PU-lak) aan de slag kunnen gaan.

Voor een alternatieve deklaag: kijk even in je PB.
 

LindaZ

  • #3
Hey J en J2,
Ik maak regelmatig antislip schilderingen op trappen en gebruik altijd de extra harde lak van Sikkens, traplak, aangezien de meeste mensen de standaard verven als ondergrond hebben gebruikt. Nu moet al die acryl eraf das zonde van je tijd en geld. Wat een klus. :roll:
Er zijn ook spuitbussen met antisliplak, is dat wat voor je? ff Googlen dan vind je het wel. Gebruik een sjabloon.

gr. L.
 

Expert

  • #4
Heb je een mengverf van Flexa gebruikt die op waterbasis is? Die bevatten namelijk PU (poly urethan) en zijn daarmee slijtvast.

Ik weet, dat Glitsa zeer slijtvaste vloerlakken heeft. De meest slijtvaste is volgens mij een 2-componenten product.

Wees met trappen wel voorzichtig. de ene Glitsa lak die je hebt gebruikt, is waarschijnlijk niet voor niets zo. Mooie glans is vaak: lekker glad. Zou ik niet op m'n trap doen hoor.
 

EGeen

  • #5
2K lakken zou ik anders niet zelf over een 1K lak zetten, dit is vragen om probelemen. Eventueel heeft datzelfde merk ook wel 1K parketlak in zijn assortiment. Hiermee 2x aflakken en de trap blijft weer een hele poos netjes.

(ook al is de flexa PU versterkt, de eerste laag die slijt is de toplaag, als dit een blanke lak is, wordt niet meteen de kleur aangetast)
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu