Trap opknappen - kieren dichten

Amanda

 • #1
Hoi,

Paar maanden geleden verhuisd naar een huurwoning en als eerste keer klussers veel aan dit forum gehad door het mee te lezen (voorstrijk van nieuwe stucmuren, keuze verf etc). Nu zijn wij aan de dichte beneden trap begonnen (tapijtlijm verwijderd, tapijtnietjes eruit, traptreden en stootborden kaal gemaakt met verffohn en veel krabben, geschuurd en reeds een laag watergedragen grondverf aangebracht).

Voor de beschadigingen zijn van plan 2K vuller te gebruiken (ook gebruikt bij de open zoldertrap). Nu zitten er kieren tussen treden en in de eerste tree (zie foto's, ook een van de onderkant genomen), hoe deze te dichten (zonder dat de verflagen erna gaan barsten)? Polymeer lijm kit? Daarna nog een laag grondverf erover?

Alvast bedankt!
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Frank

  Vaste beantwoorder
  Moderator
  • #2
  Als je even zoekt op overschilderbare kit gaat er een wereld voor je open.
   

  Rola

  Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #3
  Advies is om de stootborden ook vast te schroeven aan de trede's, dan wordt de naad ook meteen kleiner. Het stootbord wel voorboren om splijten te voorkomen.
   

  Amanda

  • #4
  De achterkant van de onderste trede (foto 1) is helaas niet bereikbaar vanwege een muurtje, maar daar zitten wel de grootste kieren.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu