Trap opknappen

HansLR

  • #1
Hoi allemaal,

Wij willen graag onze trap in de woonkamer een nieuwe look geven. De trap is inmiddels twee keer (door onszelf) geschuurd, maar is nog steeds voor 80% bedekt met donkere beits. Tijdens het schuren werd ook duidelijk dat het hout niet mooi blijft en er op bepaalde stukjes ook wat af is gespleten. Nog niet heel erg gelukkig, maar het moedigt ook niet aan om verder te schuren.

We willen graag weten wat onze mogelijkheden zijn voor een nieuwe look, we komen er zelf niet uit. Zie hieronder 2 foto's vd trap.



 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
Het is nogal een klus, maar probeer eens verfafbijt en een krabber...

Of als je toch wilt schilderen: onderzoek welke grondverf zal hechten op deze beits, zonder dat er bijvoorbeeld blazen ontstaan.
 

HansLR

  • #3
Ok. Ik kan nog niet echt iets vinden om beits mee te verwijderen.
Is een straalketel ook een optie?
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #4
Ik zou anders kijken of je er met een bandschuurmachine er meer af krijgt.
 

Waldy

Specialist Zonwering
  • #5
Een bandschuurmachine zoals eerder vermeld is prima, maar voor de plaatsen waar je niet bij kunt komen zal een Delta schuurmachine goed van pas komen.

Er zijn speciale schuurpads die je op een kleine haakse slijper kunt plaatsen, start met korrel 60
 

Woodworker

  • #6
Ik heb het ook een keer geprobeerd, zo'n trap. De gehuurde bandschuurmachine maakt lekker snel meters. Misschien wel te snel. Voor je het weet trek je groeven met de korrel 60 in het zachte hout. Vervolgens kom je er achter dat de lak in de onbereikbare hoekjes ook niet een beetje is weggesleten en je met een beitel moet hakken om de troep er af te krijgen. Nog meer groeven dus.

Nou ben je een doorzetter en wil je per se geen laminaat op de tredes leggen en dus gaat ook je laatste vrije weekeinde er aan op. Na twee weken heb je een chagrijnige vriendin en een gegroefde trap met verfresten die door de nieuwe beits zichtbaar blijven.

Ik zou het opgeven en de hele trap schilderen met een keiharde lak. Dan maar geen houteffect in de woonkamer.
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #7
:D Ik ben bang dat dit een voor veel mensen herkenbaar verhaal is....
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu