Totale gewicht badkamervloer

Ferry Smulders

  • #1
Ik ben op het momemt bezig met de afwerking van de badkamervloer. Ik heb de goot geplaats, zo diep in de vloer als mogelijk was. Nu blijkt dat ik de rest van de vloer met 14 mm moet verhogen, om een mooi afschot te kunnen creëren naar de goot toe.

Enige tijd geleden was de houtenvloer verwijdert en 2 extra balken geplaatst. De kopmaat van de balken zijn 58x150, en op 300mm HoH geplaatst. Nu word het wat moeilijker....

Een oude muur was weg gehaald op de begane grond, en een stalen draagbalk voor terug geplaatst. De bestaande muur op de badkamer (welke doorliep vanuit de begane grond) is richting slaapkamer verplaatst. Dit is ook meegenomen in de constructieberekening van die stalen draagbalk.

Nu is de overspanning van de balken van de badkamer als volgt:
Dus aan 1 kant van de staalbalk rusten de balken met 300mm HoH hierop, met een overspanning van 2260mm naar de muur van de buren. Aan de andere kant van de staalbalk heb ik dezelfde balken, maar dan met HoH 600mm, 500mm tot aan de nieuwe geplaatste houtskeletmuur (balken zelf lopen nog 3500 mm door naar de andere muur).

En nu komt dan eigenlijk mijn vraag: Wat kunnen die balken bij elkaar hebben aan gewicht? Ik begrijp dat het lastig is. Maar misschien zeggen jullie dat het allemaal wel meevalt .

Het huidige gewicht van de nieuwe betonvloer bedraagt 606 kg op zon 5,5 m2 (direct op de balken geplaatst). Ik zal voor de verhoging nog (maximaal) 150 kg aan deze vloer toe moeten voegen. Dan kom ik uit op in totaal 765 kg exclusief het gewicht van de zwaluwstaartplaten. Wat weer gelijk staat aan 139,09 kg de m2.

Kan ik de vloer verhogen met het bijhorende gewicht? Of word het toch een opstaande rand plaatsen zodat het water niet vanuit de inloopdouche wegloopt?

Met vriendelijke groet,
Ferry
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu