Toplaag lamelparket

Prelude0208

 • #1
Goedemiddag,

Onlangs hebben we een huis aangeschaft waar een geëgaliseerde ondervloer ligt met tapijt, en met tegels in keuken en gang.
Hier willen wij graag een houten vloer overheen leggen. Aangezien er een schuifpui aanwezig is, hebben we niet zo heel veel ruimte om met houten vloerdelen en onderlaag (totaal ca. 23mm) te werken. Er is daar slechts een ruimte van ca. 18mm voordat we hoger dan de pui gaan komen..

En het breken van de tegels en onderlaag zien we (mede gezien de aanwezige vloerverwarming) ook niet echt zitten. Lamelparket schijnt een fraaie (en nog steeds natuurlijk en warm ogende) oplossing te zijn.
Echter, hoe dik adviseren jullie de toplaag hierin? Is 3mm voor in de woonkamer voldoende?, olf is 4mm beter. Wij hebben nu een lamelparket met een dikte van 11mm + 3mm (toplaag) geoffreerd gekregen. Redelijk "dun", maar wel inpasbaar in de ruimte.
Zitten hier haken en ogen aan?

Groeten en bedankt
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Fiesiekus

  • #2
  Het gaat om het aantal keren dat je het kunt opschuren. Hoe dikker de toplaag, des te vaker dat schuren (en lakken) nog kan plaatsvinden. En dus te langer de vloer dus ligt.
   
  Status
  Niet open voor verdere reacties.

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu