Toilet op eerste verdieping. Een paar vragen

Alexo

 • #1
Beste allemaal,

Een kennis van mij met twee linker handen heeft een nieuw huis gekocht. In de badkamer op de 1e verdieping zit geen toilet welke hij wel graag wil hebben en ik heb hem beloofd te helpen.
Zijn badkamer heeft nu alleen een douche en wasbak, welke beide op een 50mm afvoer zijn aangesloten wat uiteraard niet geschikt is voor een toilet.

Voor de afvoer had ik een 110mm leiding in gedachte. Deze leiding zou dan vanaf het toilet 2 meter horizontaal (met afschot uiteraard) weg lopen. Halfverwege de 2 meter horizontaal moet hier ook nog een 50mm aftakking op komen voor de afvoer van de wasmachine. dan 3 meter omlaag naar de kruipruimte, en dan weer 2 meter horizontaal naar het hoofdriool.

Probleem is nu de ontspanleiding. Er is namelijk geen plek de standleiding recht naar boven door te trekken. Nu heb ik bedacht om aan de bovenkant van de standleiding een 50mm leiding af te takken, welke dan 2 meter horizontaal loopt langs de afvoerpijp en dan omhoog kan. Niet ideaal als ontspan, maar ik zie in dit geval geen optie een grotere diameter te nemen. noch de standleiding recht omhoog door te trekken.

Vragen:
-Gaat dit werken? Dus als ik de wc doortrek, word dan niet de sifon van de wasmachine leeg getrokken? of loopt de wc niet goed weg?
-Moet in dit geval de ontspanleiding door het dak, of zou een beluchter inpandig volstaan? Dat zou een hoop werk schelen.

Alvast dank voor jullie ideeen!

MVG
Alex
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Frank

  Vaste beantwoorder
  Moderator
  • #2
  Of als alternatief een toilet met een vermaler, die kan je op 50 mm aansluiten.
   

  Alexo

  • #3
  Hi Frank,

  Inderdaad ook een idee maar dat hebben ze liever niet ivm het geluid.
   

  Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #4
  Een ontspanningsleiding van 50 mm is niet ideaal maar ik heb nog nooit problemen gehad met de werking er van.
  Alleen een beluchter werkt niet, een ontspanningsleiding dient tweeledig te werken.
  Hij moet door het dak om binnenshuis stank te voorkomen.
   

  Alexo

  • #5
  Hi Jan,

  Dank voor je reactie! Moet lukken zo.

  Groet,
  Alex
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu