Toilet loopt door, hoe stel je een vlotter af??

Ms. Sliepi

  • #1
Dag forum,

Na de zoekfunctie te hebben gebruikt kom ik er toch nog niet echt uit.
Ik heb gisteren het membraan vervangen in de vlotter van mijn Wisa stortbak, hij liep steeds heel langzaam vol. Het membraan was zo lek als een mandje inderdaad....
Ik was euforisch dat dat me gelukt was!

Aangezien ik een leek ben op klusgebied en vaak best een eind kom met mijn enigszins technische blik, ging het toch niet helemaal vlekkeloos.
Nadat ik het er weer in heb gezet blijft de toilet nu juist doorlopen....
Tegenvallertje wel, mmm... :-|

Ik heb in het hele proces wel ook aan de stelschroef gedraaid en begrijp dat die i.i.g. op een bepaald niveau moet worden afgesteld. Als ik ernaar zoek kom ik allerlei termen/namen van onderdeeltjes tegen die nieuw voor me zijn.

Mijn vraag hier nu is of iemand mij met op een eenvoudige, beeldende manier kan uitleggen hoe ik die stelschroef goed kan afstellen?
Ik denk namelijk dat het daar nu aan ligt dat 'ie te lang doorloopt...

Alvast bedankt, ms. Sliepi :bedankt:
 
  • Klusservice
    Klusidee
    Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
  • Henk253

    Vaste Beantwoorder
    • #2
    Plaats even een foto van de vlotter legt beter uit
     

    Xr8

    • #3
    Heb je de moer waarachter het membraan zit wel goed teruggeplaatst? Als deze niet goed zitblijft de boel doorlekken

    Succes
     

    Ms. Sliepi

    • #4
    Heel erg bedankt voor jullie reakties :!:

    Ik had niet in de gaten dat er gereageerd was en het is uiteindelijk toch goed gekomen.
    Ik heb naar eigen inzicht nog wat aan de stelschroef gedraaid.

    Wat belangrijke informatie was die ik niet in mijn posting had gezet, is dat ik een onderdeeltje was kwijtgeraakt, het borgasje om het hefboompje te zekeren. Dat had ik geprobeerd op te lossen door een stugge draad zo te verbuigen en ervoor te gebruiken en dat heeft denk ik eerst niet strak genoeg gezeten waardoor de vlotter niet stevig genoeg reageerde....
    's Avonds bleek 'ie het toch ineens goed te doen, hoera!

    Via de fabrikant heb ik een nieuw borgasje besteld wat ze als garantieonderdeel naar me hebben opgestuurd.
    Het werkt nu dus weer helemaal goed.

    Kijk maar even of dit onderwerp nog enigszins interessant is voor dit forum en anders zou ik begrijpen dat het zou moeten worden verwijderd.

    Nogmaals bedankt,

    groetjes, Ms. Sliepi :bedankt:
     

    Peter

    Specialist Bouw/Sanitair
    • #5
    Nou we laten dit gewoon staan hoor, is misschien weer nuttige informatie voor iemand anders.

    Maar het zou handig zijn, om in het vervolg meteen alle informatie in je vraag te zetten.
    En ook even als je een vraag hier neerzet, de moeite neemt om te kijken of er iemand geantwoord heeft op je vraag.
    Dan hebben de mensen die nu geprobeert hebben je te helpen in hun vrije tijd, niet het gevoel dat ze het voor niets gedaan hebben omdat er niet meer gereageerd wordt op hun antwoord.

    Maarja het is opgelost, dus dan zetten we hier nu maar een slotje op.
     
    Status
    Niet open voor verdere reacties.

    Login

    Je wachtwoord vergeten?
    Nog niet geregistreerd? Registreer nu