Toilet lekt budget

Hp5

  • #1
In mijn nieuwe huis ben ik van plan de keuken en vloer te vervangen. Budget voor de badkamer en het toilet heb ik niet. Ik heb de sleutel ontvangen van mijn nieuwe huis en ontdekte tijdens het klussen dat het toilet tijdens het spoelen grote hoeveelheden water uit de waterkast lekt. Bij elke spoelbeurt komt er een grote plas water op de vloer.

Ik zat al een poos te denken aan het vervangen van het toilet omdat die al erg oud is. Het is een standaard staand toilet. Een los toilet, hangend, kan ik voor €300 kopen wat geen probleem is maar dan moet dan ook een wand aan laten leggen voor de bak en tegelen incl. de toiletvloer omdat daar gaten zijn geboord van het staande toilet. Ik vermoed dat ik dat qua budget niet ga redden i.c.m. de keuken, maar een lekkend toilet is geen optie.

Ik moet de vloer over heel het huis leggen omdat de nieuwe keuken daar bovenop komt. De oude keuken moet dan eerst weg, waardoor ik tijdelijk geen keuken heb.

Is het aan te raden om dan het toilet grondig te verbouwen en dan tijdelijk zo lang mogelijk zonder keuken te wonen tot het opgespaarde budget weer toereikend is? Ik ben alleenstaande en kan an sich een poos zonder keuken.
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #2
Waar lekt het water van het reservoir?
Plaats er even een foto van het toilet bij.
Vaak zijn dit soort lekkages redelijk simpel en voor weinig kosten te repareren.
 

Hp5

  • #3
Bedankt voor de reactie, Frank. Ik heb er een klusman naar laten kijken. Een rubberen ring is kapot. Die gaat hij vervangen.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu