Toilet in de badkamer, afvoer in de keuken

Tfro71

 • #1
Hoi,

Ik wil een toilet gaan maken in de badkamer. De badkamer zit direct boven de keuken. Nu kan ik redelijk eenvoudig een gat in de badkamervloer maken om een afvoerbuis door te voeren die dan uitkomst in de keuken. De keuken ligt ivm een verbouwing toch helemaal open dus dat is makkelijk. Ook voor de afvoer naar het riool is dit makkelijk, naast de keuken zit namelijk het toilet met hier de rioolaansluiting.
Plan is dus om de afvoerbuis in het verlaagde plafond van de keuken aan te brengen.

Ik heb hierover drie vragen:
 1. Hoe voorkom ik dat bij het doortrekken van het toilet ik de afvoer overduidelijk hoor in de keuken
 2. Onder welke hoek (afschot?) dient de afvoerboos te lopen?
 3. De afvoer waarop ik wil aansluiten lijkt een ovale loden pijp. Is het lastig om hierop aan te sluiten? De aansluiting komt bijna aan het einde (de bovenkant dus) van de pijp. Hierboven zit nog ongeveer een meter PVC buis met een beluchter erop.
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Fiesiekus

  • #2
  1. Steenwol om de 110 mm pijp wikkelen en losjes vastzetten met tie-wraps of el-draad. Zorg dat er geen contact is tussen pijp en nieuwe verlaagde plafond om contactgeluid zoveel mogelijk te vermijden.
  2. Ongeveer 1 cm per m horizontale leiding
  3. Helemaal snappen doe ik deze omschrijving niet (wat zit waar en tot hoe ver?) maar als 't even kan aansluiten op die PVC pijp. Bijv door een Y-stuk mof-mof-spie met de spie-kant in het loden stuk te steken.
   

  Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #3
  Ik ben bang dat de ovale loden pijp niet van lood maar van pvc is, vaak worden de pijpen van dunwandig pvc in elkaar gedrukt waardoor de ovale vorm kan ontstaan.

  U bent nu toch bezig, vervang die pijp voor een nieuwe dikwandige afvoerpijp.
   

  Tfro71

  • #4
  Puntje 3 iets verder uitgelegd:

  Er zit een afvoerbuis naast het bestaande toilet wat weer naast de keuken zit. Deze zitten redelijk op één lijn.
  Dus : Buis ( in eigen koker) - bestaande Toilet - Keuken
  De badkamer zit boven de keuken.

  De buis naast het bestaande toilet loopt tot en met het plafond van de verdieping waar het toilet (en dus de keuken) zit.
  Van deze buis is denk ik dat die van lood is, hij is zeker van metaal want als ik aan de bovenkant schraap dat begint die te glimmen.
  Hierbovenop zit een PVC buisje van 50 mm dat boven de vloer uitsteekt (op een daarvoor handige plek) met hierop de beluchter

  Op de verdieping van de badkamer heb ik dus nergens een 110 mm (of iets wat erop lijkt) brede buis. Daarom ga ik via de keuken.

  Maar mijn meeste vragen zijn beantwoord. Het aansluiten van die 110 mm pijp op die schijnbaar loden afvoer moet een loodgieter maar doen.

  Het vastzetten ga ik doen met electradraad, dat heb ik toch liggen en lijkt makkelijk om te stellen.

  Bedankt!
   

  Frank

  Vaste beantwoorder
  Moderator
  • #5
  Ik heb een keer iets dergelijks aangetroffen.
  Ik denk dat de pijp die je als een loden pijp beschrijft een zinken pijp is die dienst doet als beluchtingspijp. Ik vermoed dat de pijp vroeger door het dak naar buiten ging. De pijp is nu ingekort en van een beluchter voorzien. Kan dat kloppen?
   

  EdP

  • #6
  Bij mij op de 1e etage zit een zinken afvoerbuis, ook dat kan nog.
  De vorige bewoners zaten ook met het probleem hoe sluiten we daar een toilet op aan en het is dus een vermaler geworden. Niet ideaal vind ik zelf (lawaai en stroomt niet 100% netjes weg), als je een gewone afvoer kunt maken ...
   

  Tfro71

  • #7
  @Frank: Of het lood of zink is kan ik niet beoordelen en ook niet of de pijp vroeger door daar het dak ging. De kans ik echter wel groot, niet ver van de huidige beluchter zit een ventilatie koker op het dak, maar deze is nu aangesloten op het toilet.
  Dus het zou zomaar kunnen.
   

  Frank

  Vaste beantwoorder
  Moderator
  • #8
  Als ik het allemaal goed begrijp wil je het toilet boven op de metalen pijp aansluiten (door een loodgieter).

  Voor zover ik het vanuit hier kan beoordelen wil je de beluchtingspijp gebruiken als afvoerpijp. Dat lijkt mij geen goed idee, ik verwacht dat je daar (op termijn) zeker problemen mee gaat krijgen.

  Maar goed je haalt er en loodgieter bij (verstandig) en die zal de situatie het beste kunnen beoordelen en je de beste oplossing kunnen adviseren.
  Succes ermee!
   
  Status
  Niet open voor verdere reacties.

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu