Toilet en badkamer verplaatsen in appartement

M.Wong

 • #1
Beste allen,

Voor mijn nieuwe appartement op de begane grond wil ik graag de indeling wijzigen. De badkamer komt in de nieuwe situatie een stuk van de schacht (met standleiding) te liggen die vanaf de kruipruimte tot aan het dak loopt. De leidingen wil ik in de kruipruimte nieuw aanleggen en aansluiten op de bestaande afvoer. In de kruipruimte loopt nu 2x een 110 mm verzamelleiding.

Nr01 voor het toilet en overige toestellen van de huidige badkamer en Nr02 voor alle bovenliggende appartementen i.c.m. de toestellen in de huidige keuken. Het idee is om de nieuwe badkamer aan te sluiten op NR 01 en het nieuwe toilet op NR 02. Gaat dit goed met de ontluchting van deze toiletten als deze worden aangesloten op de bestaande afvoeren? Of zorgt de afstand tot de verticale standleiding ervoor dat alle sifons leeg gezogen worden bij het doorspoelen van het toilet. Ik hoor graag van jullie.

Groet Manuel 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Honingimker

  • #2
  Bij dergelijk grote aanpassingen zou ik gewoon zorgen voor een goede diameter van je standleiding waarop je een ontluchtingsventiel plaatst. Succes ermee!
   

  Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #3
  Hebt u toestemming van de VVE ?
  Zo niet dan kunnen ze eisen dat alles in de originele staat teruggebracht wordt.
  Mogelijk worden er ook nog bijkomende eisen gesteld.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu