Toilet aansluiten op 100mm (binnendiameter) afvoer

luukh

 • #1
Ik heb een toiletpot met achteraansluiting die met een closetbocht verbonden is op de 100mm afvoer in de vloer. Sinds kort lekt er een beetje water langs de pijp bij het doortrekken, dus ik haalde de oude pijp los en zag dat deze verkleind is door er een stuk in te zagen en dan de stukken over elkaar heen vast te lijmen waar nu water door lekt.

Ik kan wel weer een closetbocht op dezelfde manier verbouwen, maar ik vroeg me af of er niet gewoon een verloop of smallere closetbocht bestaat. Met de beschrijvingen op webshops kom ik er niet helemaal uit (ik ben ook niet bekend met de vaktermen) en langs de bouwmarkt gaan gaat nu ook niet. Helaas zit er geen Hornbach in de buurt, die hebben wel het juiste verloop. Of kan ik gewoon een 110mm closetbocht aansluiten op een rechte closetaansluiting?

Ik ben dus op zoek naar een closetbocht met een 100mm afvoeraansluiting of een verloop van 110mm binnendiameter naar 100mm buitendiameter.
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Krunnie

  Specialist Elektra
  • #2
  Die verloop die je voorstelt is een ventilatieverloop, niet voor rioleringen. Is de buis binnenwerks 100 mm, of 103 mm? Want het zou ook een 110 mm buis kunnen zijn die bij de vloer afgezaagd is. Dan past er een 110 mm reparatiemof in met verjongde spie.

  Foto's zijn we trouwens ook erg dol op hier. Misschien dat we daarmee nog op andere ideeen komen.
   

  Henk253

  Vaste Beantwoorder
  • #3
  Ben wel benieuwd naar die foto.
  Je zegt het loopt langs de pijp komt het niet hoger weg dan?
   

  luukh

  • #4
  Nu je het zo zegt Krunnie denk ik inderdaad dat het gewoon een 110mm buis is. De binnenmaat van de buis is inderdaad 103mm. Ik meette gewoon niet nauwkeurig genoeg en ging er dan van uit dat het 100m was :oops:.

  Ik heb zo'n reparatiemof besteld, als het bij PostNL goed gaat dan is die er morgen.
   
  • Like
  Waarderingen: Krunnie

  Henk253

  Vaste Beantwoorder
  • #5
  welke heb je besteld dan?
  Kan je een foto plaatsen waar voor je het gebruikt om je goed advies te geven.
   

  luukh

  • #6
  Ik heb uiteindelijk deze reparatiemof besteld. De nieuwe bocht moest ik iets inkorten, maar dat is makkelijker dan hem te verbouwen zodat hij in een 103mm pijp past. Nu ook geen lekkage meer.


  IMG_20210101_202618.jpg
   

  Henk253

  Vaste Beantwoorder
  • #7
  Als deze bocht geen lippen afdichting onderaan heeft dan krijg je last van stank van het riool ook zijn deze bochten niet te lijmen.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu