Tochtdicht maken dakbeschot

Roeland79

  • #1
Beste klussers,

Ik ben bezig met het isoleren van mijn zolder met glaswol/ klimaatfolie/ gipsplaten. Ik heb een paar vragen over het al dan niet dichtmaken van bepaalde zaken in mijn dakbeschot:

- ik heb meerdere kleine gaten in mijn dakbeschot, ik neem aan voor ventilatie?! Het merendeel van die gaten zitten over heel de breedte van de nok. Kan ik deze gaten gewoon dichtmaken?


- Hoe kan ik het dakbeschot bij de rookgasafvoer van de CV het beste dicht maken? Ik heb gezien dat er speciale luchtdichte moffen voor zijn. Is dat een optie?


- Ter hoogte van de CV ketel zit een knieschot met een ventilatierooster. Toen ik dit rooster weghaalde zag ik een grote buis door het dakbeschot naar buiten gaan (tot aan de pannen). Ik vermoed dat er vroeger een open CV ketel heeft gehangen en dit diende als aanvoer. Nu hangt er een gesloten HR ketel, dus mijn inziens is dit grote (tocht/ ventilatie) gat niet meer nodig. Klopt mijn aanname? Kan de buis weg, en het gat dicht?
Ik zie de noodzaak van ventilatie in je huis, maar een open buis van ca 15 cm is denk ik wat overkill.



Alvast bedankt voor de antwoorden!

Roeland Bestman
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #2
Je kan alles dicht maken. Die luchtdichte optie zou je kunnen toepassen in de dampremmer. Niet op de plek van de foto.
 

Roeland79

  • #3
Ok, duidelijk antwoord! Dat gaat een hoop kou schelen.

Heb je enig idee waarom er zoveel van die kleine gaten in het dakbeschot zitten? Is dat de manier van bouwen uit die tijd (huis uit 1972)?

Dus rondom de rookgasafvoer kan ik eerst het beste het dakbeschot herstellen met bijv wat triplex, en rond de afvoerpijp iets van pur/ kit? En dan op het gips zo'n luchtdichte mof monteren?!
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #4
Ja de tijden zijn verandert. Toen keken we niet op een gaatje.
Je voorstel uitvoeren.
Die luchtdichte mof wordt dampdicht met de klimaatfolie verbonden.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu