Tocht sleutelgat achterdeur

heiders

 • #1
In onze woonkamer hebben we twee achterdeuren. Een vanuit de woonkamer en een vanuit de open keuken. Beiden deuren hebben een slotgat waar enorm veel tocht doorheen komt, niet gek want feitelijk is dit ook gewoon een gat naar buiten toe. Ik heb van die hangende slotplaatjes geprobeerd die je opzij kan schuiven als je de sleutel wil gebruiken. Dit sluit het gat alleen niet echt goed af en er blijft echt substantieel veel wind door waaien, dusdanig dat je het met de hand heel duidelijk voelt. Weet iemand een eenvoudige oplossing voor het isoleren van zo'n slotgat waarbij je de sleutel ook gewoon nog kan gebruiken?
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Wgb

  Vaste Beantwoorder
  • #2
  Ik vermoed een slotplaatje van een betere kwaliteit.
   

  heiders

  • #3
  Voor de kruissleutel valt dat te proberen, al heb ik een nieuw slotplaatje geprobeerd. Maar wat kan je doen aan het "normale" sleutelgat (zie foto)? Zijn daar makkelijke slotplaatjes voor?
  16039138643915401414940289214127.jpg
   

  Rola

  Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #4
  Gebruik je de sleutel binnen en buiten?
  Anders de niet gebruikte zijde dichtplakken met plakband.
   

  heiders

  • #5
  Ja 's avonds draaien we hem op slot vanuit binnen en komen ook vaak binnen met de fiets via de achtertuin. Aan de buitenzijde zitten al deze plaatjes.
  16039140012757259054220875044321.jpg
   

  Rola

  Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #6
  Voor de bovenste stersleutel zijn beter afsluitende plaatjes in de handel, zeker als je ze dan binnen en buiten toepast.
  Dat zou je bij de baardsleutel ook nog kunnen proberen, anders een cilinderslot. Is ook beter inbraak werend.
   

  Walker

  Specialist Deuren en Kozijnen
  Moderator
  • #7
  Sowieso tijd om de sloten en schilden te vervangen door fatsoenlijke cilinders en deurbeslag met anti-kerntrekschilden. Deze oude sloten krijgt een inbreker in no-time open. En een cilinderslot lost meteen het probleem van tocht op.
   

  IJkenhout

  Vaste beantwoorder
  Moderator
  • #8
  Kies een cilinder waar de binnen- en buitenkant onafhankelijk van elkaar gedraaid kunnen worden, dan is er geen open verbinding meer.

  Bij voorkeur meteen een driepuntssluiting, dan zijn die bijlegsloten ook niet meer nodig. Als er enkel glas in de deur zit kan je overwegen de hele deur te vervangen.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu