Tocht/koudeval na plaatsing HR++ ruiten

TvdP

  • #1
Goedendag, in de hoop dat nieuw glas geluid van buiten beter tegen zou houden en nog beter zou isoleren heb ik HR++-glas laten plaatsen in mijn oude kozijnen. Nu blijkt echter punt 1) dat ik blijkbaar in mijn oude huis geluidswerend glas had; en punt 2) dat de oude ruiten beter isoleerden. Ik ervaar nu namelijk voortdurend kou/tocht van de ruiten afkomstig. Ik heb al alle mogelijke kieren afgeplakt en opgevuld, maar er gaat langs het glas een koude stroom lucht waardoor ik met koude handen, voeten en wangen naast het raam zit.

Zou er bij het plaatsen iets verkeerd kunnen zijn gegaan? Kan het glas niet goed afgekit zijn? Of is dit een veelvoorkomend verschijnsel met HR++ en zou ik moeten kijken naar vervanging door HR+++? De glaspartij is in totaal aan voor- en achterzijde zo'n 2 bij 1.5m, waarbij dat aan de achterzijde inclusief twee kleinere raampjes is. De verwarming zit onder de vensterbank onder het raam.
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
Als je de samenstelling van het oude glas niet weet valt hier niet weinig over te zeggen.
 

Job_04

Specialist Werktuigbouw
  • #3
Zou het qua koudeval ook kunnen dat vanwege de betere isolatie de verwarming minder vaak aanspringt, en dat je het daarom als kouder ervaart?

Verder eens met Walker, heb je nog specs van het oude glas?
 

TvdP

  • #4
Ik zal van de week proberen dat bij de buurvrouw na te vragen!
 

MvanV

  • #5
Die koudeval komt vast door kieren. En geluid kan daar ook door. Mogelikk sluiten de rubbers niet helemaal. Even goed van onder en boven schoonmaken en van binnen er nieuwe tochtstrips tegen zetten. Let op dat dat niet juist het sluiten belemmerd.
Geluidsisolatie is bovendien wat anders als warmteisolatie. Om geluid tegen te houden moet je dubbel glas met 2 verschillende diktes hebben of driedubbel glas of een ruime dikte.
Het is verstandig dat bij het bestelleb van glas zeer expliciet te vragen, hetvvervangen is vooral arbeid en geluidswerend glas kunnen ze gewoon bestellen dan betaal je vaak maar een procent of 10 meer.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu