Tocht - kier tussen kozijn en deur

Woujo87

 • #1
Dames en heren,
Ik zit met een tocht probleem. Onze openslaande deuren hebben tochtstrips echter zit zoals op de foto te zien is een kier tussen kozijn en deur. Wat ook te zien is, is dat er al een tochtstrip opgespijkerd zit. Heeft iemand een idee hoe ik tochtvrij kan worden?
Groet Wouter

CBDDCF3C-3156-492C-9A29-B90AA132AAC7.jpeg 04925399-78EC-443B-84C7-E159999A4181.jpeg
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Walker

  Specialist Deuren en Kozijnen
  • #2
  Je deur is zeker donker geschilderd aan de buitenkant? En gebruik je de meerpunts-sluiting in de deur wel in combinatie met goed afgestelde sluitkommen? Want de oorzaak is een kromgetrokken deur.

  Oplossing: deur afstellen, en indien nodig het tochtprofiel vervangen door een uitvoering met een groter werkingsbereik.
   

  Woujo87

  • #3
  De deur is inderdaad donkerblauw aan de buitenkant. We hebben de deur laten plaatsen na wat later een amateur bleeker te zijn. Dank voor de bijdrage, ik zal een timmerman bellen daar ik zelf hier geen verstand van heb.

  Wouter
   

  IJkenhout

  Vaste beantwoorder
  Moderator
  • #4
  Het kromtrekken van een houten deur is niet altijd te voorkomen.

  Ik heb het zelf opgelost door een wig te zagen van 4mm dik en ±50cm lang. Deze achter de tochtstrip geplaatst. Ik had ook nog een ander tochtprofiel gekocht, maar die bleek eigenlijk dezelfde werkingsdikte te hebben.

  IMG_20200919_153456k.jpg
   

  Woujo87

  • #5
  Dank, dat van die wig is natuurlijk ook een goede optie.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu