Tocht door kromme kozijnen

Dimitri84

  • #1
Beste forum gebruikers,

Al een tijdje heb ik last van tocht in huis. Ik weet ongeveer waar dat vandaan komt. Raam in de woonkamer, voordeur en de achterdeur zijn grote boosdoeners. Als ik met mijn vingers langs de zijkant ga voel ik de kieren groter en kleiner worden. Ik wil dit graag dicht hebben. Geld voor nieuwe kozijnen heb ik helaas niet.

Raam sluit bij het slot goed maar aan de scharnierkant waait het naar binnen. Wat kan ik hieraan doen. De kozijnen hebben zelf 2 x tochtstrips ingebouwd, maar is op sommige plaatsen dus niet sluitend.

Voordeur zelfde verhaal. 2x strips, eentje op de deur en eentje in het kozijn, maar bij de scharnieren waait het als een gek.

De achterdeur laat op sommige plaatsen ook wind door.

Ik dacht aan tochtlatten die ik vervolgend aan de zijkant van de deur of ramen kan plakken. Geen gezicht waarschijnlijk maar weet niets beters. Iemand nog andere creatieve oplossingen?





[/img]
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #2
Als je de tochstrippen kan vervangen zou ik dat proberen. Ik neem aan dat het om oudere ramen en deuren gaat. Die rubberstrippen zullen niet meer die elasticiteit hebben van nieuwe.
 

Dimitri84

  • #3
Daar dacht ik ook aan maar ik heb het idee dat sommige kieren nog open zullen blijven omdat het niet overal even recht loopt.
 

Veronika

  • #4
Je kunt bij een voordeur in een smalle hal of gang super makkelijk een lang gordijn ophangen met zo'n uitschuifbare douchestang! Haal je evt in de zomer weer eenvoudig weg.

In mijn ervaring zijn die moderne deuren hartstikke koud, nog los van het tochten.

Als je een niet te zwaar/dik gordijn neemt, en wit ivm het licht, dan loop je er makkelijk door als je naar binnen/buiten wilt maar blijft er enorm veel koude lucht achter hangen.

Koop je een kant en klaar gordijn bij een woonwarenhuis, is ook niet duur, soms maar 12 euro ofzo.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu