Tocht door de vloer van de zolder

Revandijk

  • #1
Door de vloer van onze zolder (die ook afgewerkt is als kamer), stroomt heel veel lucht van buiten. Het waait er bijna door de vloer als het buiten waait. Ik weet niet zeker hoe dit komt, maar weet vrij zeker dat het veel warmte mee zuigt. Ik vraag me af of iemand me zou kunnen vertellen wat de oorzaak waarschijnlijk is en hoe ik dat kan oplossen.

De isolatieplaaten (?) onder de dakpannen zijn van een oude soort die lijkt alsof ze gemaakt zijn van een of andere vegetatie/gras slierten die vervolgens in platen zijn verlijmd. Wanneer ik de onderste twee rijen pannen verwijder dan ben ik ongeveer op het niveau van de vloer (het dak eindigt dus lager dan het niveau van de vloer), maar ik zie verder geen opening of zo. Misschien zijn de platen lucht doorlatend? Of misschien is de situatie aan de voorkant van het huis anders (daar kan ik niet gemakkelijk bij de dakpannen komen)?

Tips en ideeën welkom om de oorzaak van de tocht op te lossen, reacties over of ik de vloer zou kunnen isoleren met steenwol enz erg welkom! Dank!
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #2
Hoe is de aansluiting van de platen op de muur?
Daar zitten waarschijnlijk kieren tussen.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #3
Controleer eens of de spouwmuur open is, hier kan ook een boel tocht door ontstaan.
 

Revandijk

  • #4
Ik wil best eens kijken of de spouwmuur open is, maar weet niet zo goed hoe ik hierbij zou moeten komen... de vloer van de zolder ligt namelijk een stuk hoger dat de onderrand van het dak, die feitelijk een verdieping lager ligt... Ik zal eens na denken erover. Als die spouwmuur open blijkt te zijn, kan je die dan afdichten met platen of zo? Of gewoon doorstroming door de vloer belemmeren door isolatieplaten te plaatsen? Dta lijkt me niet zo handig vanuit een condensatie oogpunt, hoewel dat nu dan ook zou gebeuren, of niet?

Wat de aansluiting betreft van bovenstaande reactie, aan de achterkant van het huis gaat het hellend dak over in een plat dak, en die aansluiting lijkt opgebouwd te zijn uit de asfalt(?)platen die dan overgaan in de bovengemoemde platen van grasachtig materiaal. Er is geen duidelijke opening daar voor een lucht entree.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu