Toch nog een vraag over de muur in de keuken

Aag

  • #1
Beste allemaal,

De keuken is leeg. Dat doe je 1 of 2 keer in je leven, ik begrijp nu waarom...

Maar goed. Met het slopen van de kast kwam zo ongeveer de halve muur naar beneden. Grote gaten ter grote van een baksteen. Wat nu? Is dit te stuccen?

Ik dacht zelf om iets van een profiel van hout te maken (raamwerk) en daar gipsplaten of van die systeemplaten tegenaan te schroeven. Klaar, zou ik zeggen. Werkt het zo?

Zou dit kunnen en is dit nu de meest eenvoudige oplossing?
En kan er dan nog wel een keukenkast opgehangen worden?
Graag jullie professionele ideeën en onze dank!

Aag
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Werkt het zo?
Nee Aag, dat lijkt mij niet dé methode!

De gaten ter grootte van een baksteen betekenen een verzwakking van de muren. En dat moet gewoon weer hersteld worden.

Liefst door iemand die daar kijk op heeft. Een metselaar, of een andere vakman in die richting. Want daar zullen toch op een vakkundige manier weer gaten opgevuld moeten worden. Doe je het op de verkeerde manier, dan loop je kans op verzakking, vochtproblemen door opvullen van een spouw, of andere problemen.

Waarschijnlijk is het voldoende de hele grote gaten dicht te metselen met een paar kalkzandstenen, en de kleinere te vullen met specie. Pas daarna kun je de zaak laten stucen. Misschien kan de stucadoor dit geheel ook doen.

Er een gipsplaat wand voor zetten is een amateur oplossing. Je kunt er inderdaad heel moeilijk kastjes aan ophangen, en het is niet echt geschikt voor bijvoorbeeld tegelen. Je krijgt dan weer allerlei andere problemen. Terwijl je oorspronkelijke wand waarschijnlijk prima geschikt is.

Ik raad je af dergelijke oplossingen te zoeken, maar die wand gewoon terdege te (laten) repareren!
 

Aag

  • #3
Jaja, ik ben ook wel een amateur :oops: Het leek me zo eenvoudig...OK bedankt voor je advies, we gaan de stucadoor erbij halen....!

Aag
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu