Zolder isolatie, toch nog een aantal dingen niet duidelijk.

Dtenniglo

  • #1
Hallo klussers,

Ik ga van het weekend eindelijk beginnen met het isoleren van onze zolder (uit 1972). Momenteel zit er als dakbeschot alleen houtwolcement platen.
Ik heb al een heleboel gelezen en het meeste is me wel duidelijk.

Enige vragen die ik nog heb zijn:

- bij het gebruik van spijkerflensdekens moet je de naden van de alu folie goed aan elkaar tapen. Moet dit perse met alutape? of kan dit ook met ductape of dozentape?
- Om de isolatie geheel dicht te maken tape je dus de naden aan elkaar. Maar wat moet je doen met de randen die aan de zijkanten (en boven/onder) zitten?
Rondom geheel dichtstoppen met pur, zodat alles geheel afgesloten is?
- Nadien ga ik er gipsplaten overheen zetten. Uiteraard even strak maken naderhand. Maar moet ik deze ook rondom afkitten met acrylaatkit?

En als laatste vraag javascript:emoticon(':P')
:P :P:

Ik wil ook elektra punten en dergelijke verleggen. Kan ik dit voor de isolatie gewoon verwerken met PVC buizen en de isolatie hier boven op drukken?

alvast super bedankt voor jullie hulp
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #2
Enkele antwoorden die ik zou willen beantwoorden vind je in de groep Dak en Schoorsteen.
Ik zou het zo doen. Overal waar ik moet gaan tapen zou ik zorgen voor een stevige ondergrond. Zodoende krijg je een veel betere damdichte afsluiting. Die randen van die aluminiumfolie zijn niet dampdicht te krijgen als het materiaal in de lucht hangt.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu