Tips voor montage electrisch zonnescherm

Remcovl

 • #1
Hallo,

Ik heb zojuist op marktplaats een tweedehands zonnescherm gekocht. Het lijkt me geen probleem om het zonnescherm aan de gevel te bevestigen, maar wel lastig om de stroom netjes aan te sluiten. Ik heb al begrepen dat ik een tweestanden schakelaar moet kopen, maar hoe kan ik die het beste bevestigen? Moet ik dan stroom aftappen van een stopcontact of zoiets?

Alle tips zijn van harte welkom! Alvast bedankt!

Remco
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Gerrit

  • #2
  Dat is mogelijk.

  Koop een z.g. jalouzieschakelaar en maak de fasedraad vast aan het middenkontakt (L) en de nuldraad aan de blauwe draad van het scherm.
  De twee zwarte draden (of de grijze en de zwarte) van het scherm maak je aan de twee overgebleven klemmen van de schakelaar.

  Kijk of de bewegingsrichting klopt met de aanduiding op de schakelaar en klaar.

  Veel sukses
   

  Kees

  Vaste Beantwoorder
  • #3
  Kijk ook even bij:

   

  Remcovl

  • #4
  Hartelijk dank voor de tips! Ik ga ermee aan de slag. Ik zag wel dat er uit mijn zonnescherm geen aardedraad komt, ik weet niet of dat een heel groot probleem is?

  Daarnaast heb ik een vraag over de bouten die ik het beste kan gebruiken; ik vond al ergens dat ik het beste M10 bouten kan gebruiken, maar heeft iemand een tip over hoe lang die het beste kunnen zijn? Moeten ze door de bakstenen de binnenmuur in, hoe diep moet de bout dan gaan?

  Nogmaals dank!

  Remco
   

  Frank

  Vaste beantwoorder
  Moderator
  • #5
  Ik zou zogenaamde schroefbouten nemen (hebben een zeskanten kop maar een schroefdraad zoals een hout schroef alleen dikker). M10 impliceert dat er een moer aan de andere zijde zou moeten draaien en dan moet je inderdaad tot binnen in huis boren, en dat is niet de bedoeling.

  Bij iedere bouwmarkt kan je die schroefbouten met bijpassende pluggen kopen. 10 mm dik en 80 lang is over het algemeen goed, maar hangt natuurlijk wel van het gewicht van het scherm af.
  De kwaliteit van de bevestiging hangt ook sterk af van de kwaliteit van het geboorde gat. Is dit te groot voor de plug dan is iedere schroefbout niet goed. Koop dus ook een goede bijpassende boor als je die nog niet hebt.

  Keilbouten zijn ook een mogelijkheid natuurlijk, dan praat je wel over M10. Alleen heb je dan een uitstekend stuk schroefdraad uit de muur in plaats een bout kop.

  Aarding lijkt mij trouwens wel een voorwaarde, zit er nergens een aardstrip in de behuizing?

  Succes
   
  Status
  Niet open voor verdere reacties.

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu