Tips gevraagd tbv isoleren schuin dak.

Pookster

  • #1
Onze woning is van 1979. Het dak is minimaal geïsoleerd met een 10cm dikke laag samengeperst hout. Dit voldoet bij lange na niet. In de winter is de zolder erg koud en in de zomer flink heet. Nu wil ik dit graag extra gaan isoleren. Hierbij zou ik graag wat tips willen. Op de foto kun je zien dat er direct op de isolatieplaten regelwerk geplaatst is.

Welk isolatiemateriaal kan ik hiervoor het beste gebruiken? En dien ik hierbij ook damp-open folie aan de buitenkant van de nieuwe isolatie te hebben en dampdichte aan de binnenzijde?

Bedankt alvast voor jullie advies!

 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
Heb je de zoekfunctie al gebruikt? Deze vraag wordt "wel vaker" gesteld.
 

Pookster

  • #3
Jazeker heb ik die gebruikt. Alleen zijn het toch steeds weer net andere situaties. Of ik heb niet goed genoeg gezocht. Dan zoek ik nog verder en hoor ik ook graag waar deze situatie al eens uit de doeken is gedaan.

Ik twijfel namelijk het sterkst over de damp dichte/open folie en of ik een luchtspouw tussen de oude en nieuwe isolatie moet laten.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #4
Weten hou je dak werkelijk in elkaar steekt, lijkt me belangrijk als je iets zou willen weten.
Je weet zeker dat het samengeperst hout is en geen stro?
Een dampremmendelaag onder de pannen?
Vanuit deze wetenschap de berichten nog eens lezen.
De oudere berichten zou je niet moeten lezen. De vraag wel of geen spouw is al achterhaald. Geen spouw in de meeste gevallen. :lol: In ieder geval in jouw situatie tenzij de materialen volledig anders zijn dan ik in mijn hoofd heb.
 

Pookster

  • #5
Weten hoe het dak exact in elkaar steekt, daar zal ik toch jullie hulp bij nodig hebben. Ik heb even foto's gemaakt om het exact te weten te komen. Daarbij ben ik er achter gekomen dat er bovenop de eerste laag nog een laagje piepschuim zit.

Zit er dan een dampremmende laag onder de pannen. Ik weet het niet. Maar ik denk dat jullie dit beter kunnen beoordelen. De isolatie lijkt inderdaad op samengeperst stro.


 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #6
Ik bedoel maar. :wink:
Nog even geduld mijn tijd voor vanmiddag is om. :lol:
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #7
Schuin dak isoleren van binnenuit? is zo'n oud topic, heel erg vergelijkbaar. Volgens mij klopt het nog wel. Als de buitenkant dampdicht is (piepschuim): ventilatie aanbrengen of klimaatfolie aan de binnenkant.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #8
Piepschuim is niet zo dampdicht. Is wel dampdichter dan de stroplaten.
Ga je isolatie voor je stro aanbrengen zakt de temperatuur en zal je de hoeveelheid vocht richting naar buiten ook minder moeten worden.
Damprem of een intelligente damprem aanbrengen. De laatste is wat duurder en komt meer tot zijn recht als het dak een buitenste laag heeft welke veel dampdichter is dan EPS, deze laat nog wel wat door.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu