Tijdsduur aan/uit schakeling

Fwalraven

 • #1
Betreft een Nefit Topline hrc30 cw5 ketel en een Chronoterm Touch aan/uit thermostaat.
Thermostaat staat op 6 schakelingen per uur.

Zodra de thermostaat warmte vraagt gaat de cv pomp draaien en komt het warmtesymbool, in de vorm van een radiator zichtbaar in het display te staan.
Echter pas na 3 minuten komt het vlamsymbool erbij en gaat de brander branden, om na 2 minuten weer uit te gaan. Thermostaat schakelt dan weer uit.

Bij warmte vraag moet dan de brander niet nagenoeg gelijk gaan branden en niet pas na 3 minuten?

Frans
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Kees

  Vaste Beantwoorder
  • #2
  Indien het thermostaat echt een aan/uit thermostaat is, zal het probleem in het thermostaat zelf moeten zitten en niet aan de ketel liggen. Want het aan/uit thermostaat communiceert met de ketel via één relaiscontactje, het thermostaat krijgt geen enkele terugmelding van de ketel.

  Zelf heb ik de versie met knoppen van datzelfde aan/uit thermostaat en daarbij verschijnt het vlammetje direct. Maar de ketel gaat ook bij mij wat later aan dan dat de pomp start (ik heb een ander merk ketel).

  Weet je zeker dat je een aan/uit thermostaat hebt en niet toch een modulerende? Werkt het thermostaat op batterijen? Honeywell Touch met batterijen = aan/uit, zonder batterijen = modulerend (behalve als het draadloos is, maar ik weet niet eens of die in Touch uitvoering bestaat).
   

  Fwalraven

  • #3
  Kees, dank voor je reactie.
  Het is een aan/uit thermostaat met batterijen.
  Heb ik nodig omdat ik 2 aan/uit thermostaten heb voor 2 circuits.
  Iedere thermostaat schakelt bij warmte vraag een relais in, welke dan een klep van dat circuit opent en de cv moet laten branden. Zodra de thermostaat warmte vraagt wordt het relais geschakelt en ik hoor de klep openen en op het display van de kachel zie het pomp symbool draaien en het warmte symbool. zie bij gevoegde afbeelding. Echter de brander valt pas na zo,n 3 minuten in. Dan pas komt het vlamsymbool in het display erbij en zie ik pas vuur via het kijkglaasje. Ook dan pas begint de watertemperatuur op te lopen.

  Voor mijn gevoel doet de thermostaat dan ook wat hij doen moet?

  Ps 1 thermostaat heb ik uit gezet, zodat ze elkaar niet kunnen tegenwerken.

  Frans

  DSC_0150.JPG
   

  Kees

  Vaste Beantwoorder
  • #4
  Ik had uit je eerste verhaal verondersteld, dat je vlamsymbool op de thermostaat bedoelde.
  En daar was ik dus (naar nu blijkt ten onrechte) op ingegaan.
  Maar van ketels heb ik zelf nul verstand, dus graag iemand anders.
   

  Fwalraven

  • #5
  Oke, in ieder geval nogmaals dank voor je reactie.
  Frans
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu