Thermostatische waterkraan - terugslagklep

Annemie

  • #1
:roll: Op dit ogenblik wordt bij ons thuis een nieuwe verwarmingketel en boiler geplaatst. Het warm watercircuit is momenteel volledig buiten gebruik.
Het koud watercircuit is wel in gebruik. Overal kan ik dus koud water tappen behalve in mijn bad en in de douche. Toevallig gaat het hier om "thermostatische waterkranen". Uit bedoelde kranen druppelt er een weing koud water en dan is het gedaan. Ik heb geleerd dat er een terugslagklep in deze kranen gemonteerd is. Kan het zijn dat er waterdruk zowel van links (warm) als van rechts moet komen opdat de klep open zou gaan en water (koud of warm) zou leveren. Ik stel deze vraag opdat wij geen onnodige bijkomende werken zouden uitvoeren. Het toevallig om twee Grohe kranen.
Hartelijk dank voor enige recatie. Annemie (klusjesvouw)
 

Piet48

  • #2
De leiding waar ook de badkamer koud water van krijgt zal wel i.v.m. de werkzaamheden afgesloten zijn.

Gr. Piet
 

StefanD

  • #3
Voor zover mij bekend zitten er twee terugslag kleppen in die volledig onafhankelijk werken. Meest waarschijnlijk is inderdaad dat ook de koudwaterleiding naar de badkamer afgekoppeld is.
Ik zou zeggen: vraag dit even aan degene die met de installatie bezig is.
 

Annemie

  • #4
Beide kranen waarvan sprake staan in 2 verschillende kamers, en de "gewone" kranen in diezelfde plaatsen doen het wel!
 

Speedypul

  • #5
Vele thermostatische kranen kunnen geen kouder water leveren dan 20 graden, pas boven deze temperatuur word er koudwater bijgemengd!
 

Annemie

  • #6
Beste speedypul, je zou wel eens gelijk kunnen hebben, want uit die kranen kan ik NOOIT ECHT KOUD water krijgen! Het is inderdaad steeds min of meer lauw!
ik laat alleszins nog iets weten zodra de installatie opnieuw opgestart wordt.
 

Annemie

  • #7
Vervolg installatie:
op dit ogenblik is de warmwaterleiding weer aangesloten, maar de verwarming werkt nog niet en toch... mijn kranen geven nu wel koud water!
Ik vermoed dat het systeem binnenin de thermostatische kranen er echt wel voor gezorgd heeft dat wanneer en geen toevoer is van de ene kant, de andere kant het ook niet doet. (zo zie ik het als leek die het verschijnsel tracht te begrijpen).
 

StefanD

  • #8
Gezien de eerdere melding dat een thermostaatkraan pas koud water bijmengt vanaf 20 graden lijkt het heel waarschijnlijk dat het koude water dat je nu tapt afkomstig is uit de warmwater leiding.
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #9
Het is onzin, dat een thermostaatkraan pas koud water geeft bij 20 graden.

Waarschijnlijk zitten er geen terugslag kleppen in de kranen, en als je de thermostaatkraan dan opendraait, loopt het koude water in de warme waterleiding.

Of de koudwater leiding zit verstopt bij het zeefje achter in de kraan, en komt er inderdaat nu alleen water uit de warmwaterleiding.
 

Annemie

  • #10
Eind goed, al goed,javascript:emoticon(':D')
Het warm water is nu echt warm en beide kranen werken opnieuw perfect.
De filtertjes van ALLE kranen werden gespoeld bij het heropstarten, maar onze koppige kraan liet dat niet toe (of we moesten een deel van het bad ontmantelen) en toch werkt ze nu helemaal als nieuw.
Verstopt was ze dus waarschijnlijk niet.
Omdat ik er toch het fijne wou van weten heb ik zo nog het een en het ander uitgetest en vastgesteld dat het water merkelijk trager loopt bij lage temperatuur, en dat het water nooit echt koud is.
Maar om te belsuiten wil ik ieder van u bedanken voor de bereidwillige medewerking. Dit was de eerste keer dat ik gebruik maakte van deze vriendendienst en ik ben aangenaam verrast door jullie reacties.
Nogmaals dank, en misschien tot later..
Ik moet nu tegetjes zetten...
Annemie
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu