Thermostatische bad/douchekraan

Erik van Zottegem

 • #1
Misschien een domme vraag ..... standaard wordt de warmwaterleiding links en de koudwaterleiding rechts geïnstalleerd in een badkamer, keuken, etc.. In mijn badkamer werden de leidingen nu net andersom geplaatst (warm = rechts, en koud = links). Ik zou graag een thermostatische badkraan installeren, maar ik veronderstel dat koud en warm hier niet zomaar mag worden omgedraaid. Ik heb niet veel zin om mijn leidingen uit te breken. Bestaan er thermostatische badkranen waarbij rechts en links kan worden omgewisseld? Dank voor de hulp. :roll:
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Kees

  Vaste Beantwoorder
  • #2
  De thermostatische douche-kraan die ik heb vermeldt in de handleiding dat dit inderdaad kan.

  Dat is een kraan met aan de onderkant aansluiting voor de slang, aan de bovenkant een dop.

  Door de kraan omgekeerd te monteren, en van binnen iets te wijzigen, kan die kraan inderdaad verkeerd om gebruikt worden. De slangaansluiting komt dan op de plaats van de dop te zitten, de dop aan de andere kant.

  Maar of er ook badkranen bestaan waarmee je hetzelfde kunstje kunt doen, weet ik niet. Een badkraan heeft een grote uitloop aan één kant, en die maakt meestal een vast deel uit van de kraan.
   
  Status
  Niet open voor verdere reacties.

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu