Thermostaatkraan radiator sluit niet af

Timpel

  • #1
Beste,
in onze badkamer hebben wij een handdoekradiator met daarop een Metis Thermostatische Radiator aansluitblok haak chroom
Ik merkte dat deze radiator altijd warm werd, ondanks dat ik de kraan volledig dichtdraaide.

Dit is nogal zonde want ik heb er een wifi thermostaatregelaar opgezet, die ervoor moet zorgen dat de radiator alleen warm wordt als ik het wil.

Nu dacht ik dat het aan de wifi thermostaatkraan zou liggen, maar vandaag heb ik de boel losgehaald, en wat blijkt, zelfs met het pinnetje volledig ingedrukt, blijft er een enorme flow mogelijk. Of te wel, de kraan sluit totaal niet af.

A. Is dit normaal? Ik zou begrijpen als er een vorstbeveiliging op zat dat er altijd wat flow mogelijk moet zijn, maar dicht is toch dicht?
B. Wat kan ik er aan doen?

Alvast bedankt
Zie toegevoegde foto's voor meer duidelijkheid.

Dit zit aan de andere zijde van het voetventiel. Deze is met een inbussleutel in en uit te draaien , en sluit wel volledig af.
IMG20231212153443.jpg


Het thermostaat gedeelte, het stukje aan de linkerkant zou dus de boel moeten afsluiten, maar doet dat totaal niet
IMG20231212153436.jpg


IMG20231212133458_01.jpg


Het aansluitblok
images (5).jpg
 

Ronny

Specialist Verwarming
  • #2
Zit de aanvoer rechts?
 

Timpel

  • #3
Aanvoer zit rechts ja. Heb ik gecontroleerd.
Het aansluitblok is om te wisselen, dwz je kunt de radiatorknop ook aan de linkerkant zetten als je dat wilt. Het verchroomde dopje aan de linkerkant kan eraf. Daar zit dat ding van de eerste foto. Je kunt deze dus eruit draaien en het thermostaatelement erin doen.

Novara Metis thermostatische radiator aansluitblok haaks, uitgevoerd in het chroom. Dit blok is omkeerbaar: aanvoer en retour kunnen omgedraaid worden.
 

Timpel

  • #4
Overigens heb ik de radiator niet zelf aangesloten in eerste instantie. En door een fout in de aanvoer en retourleiding later bij het aansluiten op het CV netwerk, is de loodgieter er nog eens bij geweest, omdat de badkamer radiator nauwelijks warm werd. Ik ben daar toen niet bij geweest, maar zou hij eenvoudigweg het thermostatisch binnenwerk vervangen hebben met een ander exemplaar?
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu