Thermostaatkraan in gebruik met klokthermostaat

Ramaoel51

  • #1
Ik heb een vraag i.v.m. het gebruik van thermostaatkranen in combinatie met een Moduline 400 klokthermostaat, wij willen in meerdere ruimtes wat betere verwaming en temperatuur hebben.
Is het mogelijk om de klokthermostaat zo in testellen dat hij alleen de brandtijden aan en uit schakelt en de thermostaatkranen de temperatuur in de woonkamer en andere ruimtes regelen.
 

Ceeshobby

  • #2
Dat is mogelijk, je hebt een buitenvoeler nodig en deze sluit je aan op de ketel. De moduline 400 kun je weersafhankelijk in stellen. Als je w.a. Gaat stoken, verbruik je meer gas.
Welke Nefit ketel heb je?
 

Mobel

Specialist Verwarming
  • #3
En ook heel belangrijk,bij toepassen van thermostaatkranen dient de cv installatie voorzien te worden van een bypass die ervoor zorgt dat watercirculatie door de ketel,voldoende is bij afgesloten thermostaatkranen.
 

Ramaoel51

  • #4
Voor Ceeshobby we hebben een Nefit SmartLine HRC24 uitgebreid, we hebben in de kamer een deel vloerverwarming en 2x radiatoren.
Kan het ook zonder w.a. regeling de thermostaat kranen vragen toch de temperatuur.
Ik heb de klokthermostaat op modulerend ingesteld- hierdoor brand de ketel toch op een lage stand door.
En voor Mobel wat is de beste plaats voor een bypas, de ketelstaat op de zolder en mijn vloerverwarming element zit beneden.
 

Ramaoel51

  • #5
Ik ben nog een vraag vergeten, klopt het dat de handdoek radiator in de badkamer ook gebruikt kan worden als bypass.
 

Xr8

  • #6
Kan wel, mits deze nooit afgesloten wodrt. Vraag me af of een smartline wa kan stoken. De thermostaat is modulerend, het is niet zo dat deze doorstookt, is de temperatuur bereikt dan zal de ketel ophouden met stoken.

Succes.
 

Ramaoel51

  • #7
Ik heb het gecontroleerd de ketel en thermostaat zijn geschikt voor wa.
Bedankt voor de hulp ik morgen aan de slag.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu