Thermostaat vervangen Pelgrim OKW993 inbouwoven

Mat123

  • #1
Ik heb een Pelgrim OKW993 inbouwoven. Sinds vandaag wordt de oven niet meer warm. Ik denk dat ik de thermostaat moet vervangen. Ik heb echter geen idee waar deze zit. Moet ik de oven uitbouwen om er bij te kunnen of is er een gemakkelijkere oplossing.
 

Sleutelmeneer

Specialist Witgoed
  • #2
Ja je moet de oven uitbouwen om erbij te komen. Of je eraan moet beginnen weet ik niet gezien het feit dat je 0 onderzoek doet en maar iets wilt gaan vervangen. Zo kun je alleen op puur geluk iets maken maar meestal vooral niet.

Ga eerst meten met je multimeter wat er stuk is. Standenschakelaar ? Element defect ? Thermische beveiliging ? Of inderdaad thermostaat. Meten is weten.
 

Oowolven66

  • #3
Ik begrijp de reactie wel, maar ik zie niet goed in wat ik zou moeten doormeten. Zoals gezegd draait de ventilator goed maar hij ratelt heel luid bij het draaien.
De thermische beveiliging werkt nog goed want ik kan de oven gemakkelijk op 100° laten zonder dat deze koelventilator aanspringt. Het is pas bij hogere temperaturen, dat deze koelventilator aanspringt maar dan het gekende ratelende geluid maakt. Als de oven nadien terug afkoelt, valt de ratelende koelventilator weer uit.

Kortom, er is volgens mij geen probleem met de aansturing van deze koelventilator, ik ga deze dan ook niet beginnen uitmeten.

Ik ben er dus ook niet mee eens of ik 0 onderzoek heb gedaan. Zoals aangetoond heb ik wel degelijk onderzocht wanneer deze ventilator al dan niet aanspringt en dat heeft me al bij al meer dan een uur gekost.

Zoals ook aangegeven is het probleem ontstaan nadat mijn vrouw de ovendeur per ongeluk nogal hard toe sloeg, hetgeen een mechanisch defect heeft veroorzaakt in de ventilator.

Vriendelijke groeten,
 

Sleutelmeneer

Specialist Witgoed
  • #4
Volgens mij gaat er iets fout. Mijn reactie was op de meneer die dit topic heeft aangemaakt. Niet op u. U heeft een ander topic.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu