Thermostaat verplaatsen maar geen aansluiting. WIFI?

Eljo

  • #1
Goedemiddag,

Ik heb een Nefit easy thermostaat met een Bosch module die het signaal omzet zodat het samenwerkt met mijn Intergas Combi HRe 28\24 A ketel.

Nu is het probleem dat mijn thermostaat niet op de juiste plaats hangt en zou dus moeten verplaatsen wegens uitbouw van de woonkamer. Het probleem is dat er geen enkele loze of te gebruiken leiding is, waar ik de draad door kan trekken van de Thermostaat naar de cv.

Nu zou dus draadloos via wifi de oplossing kunnen zijn maar ik weet niet of dit bestaat. Dus een zendmodule aan de thermostaat beneden en een ontvang unit aan de Bosch module.

Maar misschien heeft u nog betere ideeën hoe mijn probleem op te lossen.
 

Bert pit

  • #2
Voor zover ik kan zien is de Intergas Combi HRe 28\24 A ketel geschikt voor opentherm of een aan/uit thermostaat.

Er zijn thermostaten die draadloos de ketel kunnen sturen met een ketelrelais. Er komt dan een klein kastje naast je ketel en een thermostaat op batterijen in de woonkamer. Zoek op BDR91. Maar ze zijn er van diverse merken.

Ik zou niet proberen om voort te borduren op de huidige thermostaat, omdat het doorgaans niet verstandig is om weer een component toe te voegen. Je hebt dan namelijk een extra storingsmogelijkheid.

Dit soort apparatuur werkt draadloos maar niet via wifi. Soms is er wel een koppeling met wifi mogelijk, zodat je het ook via een app kunt bedienen, binnen of buitenshuis.

Voordat je ermee verder gaat: check je handleiding of jouw ketel geschikt is voor opentherm.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu