Thermostaat plieger& ketel intergas problemen

Ghi

  • #1
Hoi

Ik heb een ketel van Intergas uit 2001 type G22VRTW
ik had eerst een ouderwetse thermostaat, die heb ik vandaag vervangen door een klok thermostaat van plieger type Milton.
Nu slaat mijn ketel niet meer aan, ook niet als ik warm water kraan aanzet.
Wie kan mij helpen?

mvg

Ghi
 

Freekcv

  • #2
Brand je waakvlam nog wel? En zit de stekker van de ketel nog wel in de wcd?
 

Honda2012

  • #3
Misschien moet je qua bedrading het een en ander even omzetten in verband met je nieuwe thermostaat. Gebruiksaanwijzing van de ketel er even bij pakken.
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #4
Welke thermostaat zat er eerst?
 

Ghi

  • #5
Eerst zat er een honeywell draaithermostaat , deze ketel heeft geen waakvlam,in elk geval niet een die zichtbaar is.vlam wordt normaal pas zichtbaar bij warmtevraag.dat doet ie nu niet.gisteravond ketel handmatig aangezet.kon vanmorgen al opnieuw gedaan worden ivm koud water.
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #6
Honeywell round modulation?
 

Ghi

  • #7
Geen idee, een ouderwets ding, daar was het kwikbuisje in kapot vandaar dat die vervangen moest worden.ik heb de gebruiksaanwijzing van de ketel niet meer. ik heb toen op de website van intergas gekeken of ik een bepaalde thermostaat moest kopen, daar stond van niet.
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #8
Ok dat is een klassieke aan/uit thermostaat.

Haal de draden los van de thermostaat, kijk of het Warmwater weer werkt.

Noteer even welke kleur je hebt aangesloten op elk contact van de thermostaat en op welke klemmen deze draden zitten in de ketel.

De draden op 1 en 2 in de ketel niet aansluiten.
de draden 6 en 7 zijn voor de kamer thermostaat.
 

Ghi

  • #9
Ik lees net de laatste reactie, sta met mn schroevendraaier bij de thermostaat. is ie ineens aan t werken.de verwarming doet het nu.
het warm water doet het ook (ook als ik t lang laat lopen) Moet ik nu afwachten of t gewoon werkt?
of is dit omdat we de ketel een uur geleden handmatig opgestart hebben?
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #10
Zou kunnen, als jij de bedrading verkeerd om hebt zitten slaat de ketel pas aan als het warmer word dan de ingestelde temperatuur, zit de temperatuur eronder dan doet de ketel niets.
Nu jij de ketel handmatig laat lopen warmt de woning op en schakelt de thermostaat in koelbedrijf en daarmee de verwarming in.

Laten we gewoon even de controle punten doorlopen, dan weet je zeker dat het goed zit.
 

Ghi

  • #11
De draden die ik heb aangesloten zijn blauw en rood. er kwam ook nog groen en geel uit de muur. in de handleiding van de plieger stond blauw en bruin aansluiten.maar er was geen bruin.dus heb ik maar aangesloten wat ik uit de oude thermostaat gehaald had :?
 

Ghi

  • #12
Verder zaten er 3 kabelklemmen op de plieger.
L H C blauw moest op H op C mocht niks aangesloten worden en dus heb ik rood op L gedaan. Daar stond in de handleiding dus bruin.
zo stond het in de handleiding van de plieger.

maar als dat het geval is waarom had ik dan ook geen warm water boven?de thermostaat hangt beneden in de woonkamer.beneden heb ik warm water uit een boilertje
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #13
Er zaten verder geen draden op de oude? alleen rood en blauw? dan is dat correct.

Als je rood en blauw tegen elkaar houd moet de ketel starten.
 

Ghi

  • #14
Start de ketel dan altijd? en kan dat even aan elkaar blijven terwijl ik op en neer naar zolder ga? ik ben alleen thuis nl
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #15
De ketel start dan altijd , de draden mogen altijd tegen elkaar blijven(doet de thermostaat ook om de ketel aan te houden)

L is voeding
H=Heating, het verwarmingscontact.
C=Cooling, het airco contact.

Jij moet L en H gebruiken.
Er zit nog een schakelaar in de plieger met NO/NC?Staat die in de juiste stand?
 

Ghi

  • #16
Goed ik heb dat geprobeerd, weet alleen niet of ik het goed gedaan heb.de ketel gaf een temperatuur van ong 50 graden aan.maar geen vlam.
nou zag ik wel vonkjes toen ik de draadjes tegen elkaar hield,maar geen idee of ik ze goed genoeg tegen elkaar zaten. heb nu boven ook warm water gebruikt en dat werd koud.
 

Ghi

  • #17
Alle schakelaars op de plieger staan in de juiste stand.dat dacht ik gisteravond ook nog dus heb ik dat toen ook al gecheckt
maar hou ik de draden dan niet goed ofzo?ze blijven niet uit zichzelf zitten. via de draadklemmen van de plieger heeft zeker geen zin?
 

Honda2012

  • #18
Je moet ze wel constant tegen elkaar aan houden :)Of je drukt ze beide onder een kroonsteentje of klemmetje van de thermostaat.
 

Ghi

  • #19
Nou ik heb ze onder een draadklem van de plieger geklemd,en naar boven gegaan.geen vlam ketel temnp geeft ong 35 graden aan. druk van de ketel is ook in orde. wat kan er aan de hand zijn?
 

Obelix2

Specialist Witgoed
  • #20
Terug naar get begin.
Is jou waakvlam wel aan?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu