Thermostaat Miele vriezer kapot? Hoe te vervangen?

Gwuisman

 • #1
Mijn vriezer wil maar niet stoppen en vriest tot -32 graden. Ik denk dat de thermostaat kapot is, maar zie in de kast niet om welke kabel / leiding het in dit geval gaat. Het gaat om het volgende type.


In de kast lopen verschillende draden en leidingen:Bovenin:


Achter eerste lade:


Achter tweede lade:


Achter derde lade:


Heeft iemand een idee hoe het probleem aan te pakken en of dit zelf te doen is?

Gerard.
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • S.oldeerbout

  Specialist Keukenapparatuur
  • #2
  Eerst maar eens de voeler op zijn plek monteren die hoort daar niet los te hangen hierdoor zal hij veel te lang door koelen.
   

  Gwuisman

  • #3
  Dank voor deze suggestie. Via een Youtube filmpje
  was ik intussen ook tot die conclusie gekomen. In een ander filmpje werd getoond hoe je de werking van de thermostaat kan checken
  .

  Ik heb de vriezer uitgebouwd, de sensor eruitgehaald, gecheckt, in orde bevonden en vastgemaakt. De vriezer vervolgens aangezet op -14. Na het bereiken van die temperatuur bleef de compressor doorlopen. Ik heb vervolgens met het kastje met elektronica twee keer tegen de grond getikt en oh wonder, de compressor hield op te draaien. Vervolgens gewacht en zie de compressor slaat weer aan en na een tijdje weer uit. Na een uur vastgesteld dat de temperatuur -14 is en de compressor uit. Morgenochtend opnieuw checken of het in de keuken nog steeds -14 vriest.
   

  Gwuisman

  • #4
  Ook vanochtend vroor het in de vriezer - 14. Probleem lijkt opgelost. Hopen dat het na de herinbouw zo blijft.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu