Thermostaat geeft hogere temperatuur aan

Chris1303

 • #1
Als ik de verwarming aanzet gaat ie mee omhoog. Als ik de verwarming uitzet gaat ie wel naar beneden maar niet ver genoeg.

Voorbeeld: gisteravond de verwarming vrij hoog aan gehad om te kijken of de thermostaat omhoog ging. Dit gebeurde. Hij ging naar 23,5 graden. Paar uur later verwarming uit en hij zakte naar 20 graden. Vanochtend was het nog steeds 20 graden. Normaal zou deze echt wel verder zakken. Het voelt ook echt kouder in de woonkamer. Met een thermometer die omgevingstemperatuur kan meten geeft aan 17-18 graden. De hele dag 20 graden gebleven terwijl de verwarming niet aanstaat. Net gekeken en hij gaat nu zelfs naar 20,5 graden (17 uur)

Heb een thermostaat van Toon. Deze al gereset. Eneco gebeld die ziet niks vreemds. Verder gaan kijken bij de ketel. Waterdruk is goed. Heb alle radiatoren ontlucht. Ketel opnieuw opgestart. Geeft verder geen storing. Gisteren Feenstra gebeld waar de ketel in onderhoud is (Intergas HR combi ketel). Die wisten het ook niet.
 
 • Waarschuwing
  Klusidee
  Waarschuwing
 • Cvolieboy

  Specialist Verwarming
  • #2
  Waar hangt de thermostaat, als er warmte elders van een apparaat de thermostaat warmte ontvangt, zal die niet afkoelen naar een lager niveau? Of er komt bv warmte uit gaatje waar de draad uit komt en warmt de thermostaat op. Zo kan ik nog wel even doorgaan.
  Vr Gr
   

  Wgb

  Vaste Beantwoorder
  • #3
  Chris1303 schreef:
  Vanochtend was het nog steeds 20 graden. Normaal zou deze echt wel verder zakken.
  Bij ons staat de thermostaat op 20,5 gr. Rond 23:00 zetten wij de themostaat op 17. Als wij smorgens de CV aanzetten geeft de themostaat 18 of 19 graden aan. Maar net hoe koud het is geweest en hoeveel wind er heeft gewaaid die nacht.
  Misschien ook handig als je opgeeft in welk jaar de woning is gebouwd. De vaste beantwoorders weten hoe dik jou isolatie zou kunnen zijn en of er al aandacht is besteed aan winddicht bouwen.
   

  The headhunter

  Specialist Elektra
  • #4
  Ding zit toch wel vrij gemonteerd?
  Ze worden van zichzelf warm en als die warmte niet voldoende afgevoerd kan worden blijft de omgeving van het ding rondom te warm en koelt niet af.
   

  Chris1303

  • #5
  Bedankt voor jullie reacties. Ik woon in een huis uit 2006 met goede isolatie. Het is een tussenwoning. Ik ben de 1e bewoner en de thermostaat hangt al 17 jaar op dezelfde plek op een binnenmuur. Eerder geen problemen gehad.
  Ik heb de thermostaat open gemaakt en het display er even boven gezet en dan gaat de temperatuur wel naar beneden. Zodra ik hem terug hang gaat ie weer het oude patroon in van te hogere temperatuur aangeven.
  Ander probleem nu dat het display niet meer werkt. Heb hem al gereset. Morgen Eneco nog maar eens bellen hiervoor.

  IMG_0643.jpeg
   

  Wgb

  Vaste Beantwoorder
  • #6
  Chris1303 schreef:
  Ik ben de 1e bewoner en de thermostaat hangt al 17 jaar op dezelfde plek op een binnenmuur.
  Is de Toon al zo oud. Zou het internet is afstruinen met info over de Toon.
   

  Chris1303

  • #7
  Nog even een terugkoppeling van dit probleem. Eneco is gekomen en zag al vrij snel dat sensor niet goed was. Nieuwe thermostaat en sindsdien geen problemen meer.
   
  • Like
  Waarderingen: Wgb

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu