Thermostaat aansluiten - Remeha Avant 28c

Bert49

  • #1
Hallo, ik heb momenteel een Remeha Avant 28c CV ketel. Deze stuur ik aan met een 'domme' kamerthermostaat (plaatje 1).

De Remeha beschikt over de mogelijkheid om OpenTherm 'slimme' thermostaten aan te sluiten. Die heb ik 1 gekocht (met wifi) en wil ik graag aansluiten. Ik heb alleen het idee dat deze thermostaat stroom nodig heeft en dat had de oude niet natuurlijk (die werkt al met 2 draadjes). Oftewel mijn vraag voor de kenners is: Ik heb een foto van de handleiding van de Remeha (plaatje 2), En een foto van de achterkant van mijn nieuwe 'slimme' thermostaat (plaatje 3). Er kunnen maximaal 4 draden uit m'n Remeha CV ketel opentherm aansluiting komen. Zijn die aan te sluiten op mijn slimme thermostaat (ondersteunt mijn Remeha dat)? Of, zoals ik het nu zie, moet ik de 2 oude draadjes op 1 & 2 van de nieuwe Thermostaat aansluiten en op 3 & 4 een aparte 220v draad? (omdat Rehema niet meer kan dan 24v?)

Bedankt alvast voor een reactie!

cv-experts-thermostaten-soorten-1-mobiel.png Knipse2l.JPG achterkant.jpg
 

Krunnie

Specialist Elektra
  • #2
Wat is er slim aan de nieuwe thermostaat? Het is gewoon een klik-klak apparaat met een relais uitgang. Ik zie geen OpenTherm.
 
  • Like
Waarderingen: Vonken_trekker en In gedachten

In gedachten

Specialist Vloerverwarming
  • #3
Je hebt geen OT thermostaat met WIFI gekocht. Dit is een aan/uit thermostaat voor elektrische vloerverwarming. En daar is echt niets slims aan. Wat versta je eigenlijk onder een "slimme thermostaat"? Daar ben ik wel benieuwd naar.

Deze thermostaat moet je in een inbouwdoos plaatsen, waarin 230 Volt zit en je moet een draadverbinding maken met de ketel en daar op de aan/uit contacten aansluiten.
Als je die "slimme" thermostaat zo aansluit zoals je denkt dat het moet, kan je wel eens voor hoge kosten komen te staan.

Er is echt niets "slims" aan die thermostaat.
Laat iedereen toch eens ophouden met dat woord "slim": het is gewoon een verkooppraatje wat nergens op slaat, maar waar iedereen met open ogen intuint.
 
  • Like
Waarderingen: Vonken_trekker

Bert49

  • #4
Tja..... slim voor mij is dat hij te besturen is via een App. En opentherm werd genoemd dat deze dat zou ondersteunen. Ondertussen had ik de gok genomen en er 220v op aangesloten en hij 'werkt'. Maar bij een aan/uit thermostaat (wat ik nu begrijp dat hij dan eigenlijk is) betekend dat óf vol branden (cv), óf niks. Oftewel als ik jullie goed begrijp (dit model is voor een gasboiler, je hebt ook andere) dan is dit niet geschikt voor onze nederlandse type cv ketels. Als in.... het werkt wel..... maar niet met het juiste rendement. Nu was dit gewoon een gokje en soms gaan die mis. Wat is wel een betaalbare OT thermostaat met WIFI geschikt voor Remeha?
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu