Terugplaatsen deur oven

MartL

  • #1
Mijn moeder heeft een oven die om en nabij de 18 jaar oud is (uit 2004). Ze had twee problemen die het niet prettig maakte om de oven te gebruiken. Een was dat de deur erg piepte en het andere probleem was dat het onderste warmte element stuk was. Ik heb het onderste warmte element eruit gehaald en die was compleet verpulverd. Dat element heb ik vervangen en werkt nu weer naar behoren.

Om het piepen van de deur tegen te gaan (en al het glas schoon te maken) heb ik de deur uit de oven gehaald. Dit heb ik gedaan zonder de scharnieren op de stand te zetten dat ze vast blijven zitten. Nieuwe scharnieren zijn gemonteerd (en die heb ik wel vastgezet op de open positie) op de deur en nu loop ik tegen het probleem aan dat ik met geen mogelijkheid de deur goed erin krijg. De deur bestaat uit een scharnier met 2 pootjes. Tijdens het dichtdoen van de deur lijkt het alsof hij eruit geduwd wordt aan de scharnierende kant. Als je hem vervolgens goed er tegenaan duwt daar, lijkt hij op zijn plek te blijven, maar blijft de deur permanent op een klein kiertje staan. Ook zit hij nooit goed vast en valt hij er aan de onderkant uit.

Gegevens oven:
M-System MF90 / Jollynox QBL90
Scharnier: https://www.mijnonderdelenhuis.nl/m-system-scharnier-51264-2100000361212.html

Weet iemand hier misschien hoe ik de boel er weer degelijk in krijg? Heb ik misschien iets kapot gemaakt tijdens het eruit halen van de deur?

Alvast heel erg bedankt!!
 

Sander 1972

  • #2
Foto?
 

MartL

  • #3
Dankjewel voor je reactie Sander! Ik heb even drie foto's gemaakt. Mocht je een andere hoek willen zien, laat maar even weten.

IMG_3089.jpg

IMG_3092.jpg

IMG_3091.jpg
 

Sander 1972

  • #4
Heb je de lengte van je oude scharnier gecontroleerd?
Heel soms wil een beetje olie of vet problemen oplossen, maar dit is een oven. weet niet of het voor particulieren hoge temperaturen vet te krijgen is
 

MartL

  • #5
Scharnieren zijn 100% gelijk. Heb zelf geprobeerd de oude scharnieren terug te plaatsen en daarmee de deur erin zetten, maar dan krijg ik helaas hetzelfde resultaat. Probleem is ook een beetje dat ik geen idee heb hoe die deur erin hoort te gaan, omdat er nergens handleidingen over te vinden zijn (denk mede omdat de oven zo oud is). De handleiding die mijn moeder erbij heeft, beschikt helaas niet over een uitleg in het geval dat de deur eruit moet.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu