Terrazzo/granito vloer en vloer verwarming- ervaring en tips

Climber_Mike

 • #1
Hallo.

Wij hebben een wat gedateerd huis gekocht (houten vloer) en zijn momenteel op zoek naar een vloer voor in de woonkeuken (=woonkamer + keuken).

Een van onze opties is/ was marmoleum maar na vandaag denken we ook aan een terrazzo/ granito vloer.

Aangezien we een jong kind hebben die nog moet gaan kruipen zijn we op zoek naar een gebruiksvriendelijke vloer (niet vlekkend). Tevens moet het aangenaam zijn om er op te kruipen en op sokken op te lopen. Ik voorzie in dit geval dan ook vloerverwarming. Alles bij elkaar lijkt het een erg dure vloer te gaan worden. Of zou dit mee kunnen vallen?
 1. Heeft iemand ervaring met een dergelijke vloer op een houten ondergrond? Wat zijn deze ervaringen? Is een terrazzo vloer vlekgevoelig (denk aan omgooien drinken) e.d. ook ivm gebruik in de keuken?
 2. Kan iemand een grove prijs indicatie geven of een prijs tov andere vloeren?
 3. Tips, truuks en aandachtspunten zijn ook welkom!
Groet,
Mike
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #2
  1. Terrazzo/granito levert problemen op met een houten vloer als ondergrond, door het werken van het hout ontstaan scheuren.
  In marmoleum en vinyl zijn heel snel de naden van de planken en/of de platen van de ondergrond te zien.

  2. Prijsindicatie is niet mogelijk, vraag een paar offertes.

  3. U zou kunnen overwegen een laminaatvloer te nemen, met een goede ondergrond hebt u geen vloerverwarming nodig, hout isoleert en de ondergrond draagt daar nog aan bij, de vloer heeft dan ongeveer de temperatuur van de omgeving.

  Succes.
   

  Climber_Mike

  • #3
  Jan schreef:
  Terrazzo/granito levert problemen op met een houten vloer als ondergrond, door het werken van het hout ontstaan scheuren.
  In marmoleum en vinyl zijn heel snel de naden van de planken en/of de platen van de ondergrond te zien.
  Zou het werken met zwaluwstaartplaten het werken van de ondergrond kunnen verhelpen?
   

  Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #4
  Ik ben bang dat de opp. van een woonkamer te groot is voor het werken met zwaluwstaartplaten (lewisplaten), ook moet de balklaag de belasting ook aan kunnen, de beweging die toch ontstaat door lopen etc. kan de oorzaak van scheurtjes zijn in het terrazzo.
  Lewis platen zijn niet geschikt voor grotere overspanningen, alleen met extra balken zou het misschien kunnen.

  Succes.
   

  Climber_Mike

  • #5
  Ik ben via het internet bij ingewassen marmer PU (ben ik niet zeker van) vloeren gekomen. Ik zou het geen granito willen noemen omdat het oppervlak niet glad wordt afgeschuurd maar 'bobbelig' blijft. Het oogt wel enigszins als granito/ terrazzo.

  Kan ik hier dezelfde (scheurvormings)problemen mee verwachten? De verkoper deed voorkomen alsof het aanbrengen op een houten vloer geen probleem zou mogen zijn mits er een goede (watervast triplex) ondervloer wordt aangebracht.

  Heeft iemand hier ervaring mee, of een mening over?
   

  Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #6
  Ik heb er geen ervaring mee, misschien Willem S.

  Als een verkoper beweert dat het geen probleem is op een houten ondergrond, laat hem dat dan schriftelijk bevestigen in een offerte. Ontstaan er problemen dan kunt u de verkoper cq. het bedrijf aansprakelijk stellen.

  Succes.
   
  Status
  Niet open voor verdere reacties.

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu