Terrasverwarming onder polycarbonaat veranda

Vonken_trekker

Specialist Elektra
 • #1
Ik heb een overdekt terras, gewoon standaard met aluminium frame en polycarbonaat platen erin.

Om net wat langer aangenaam buiten te kunnen zitten heb ik een elektrische terrasverwarming besteld, Eurom Golden 2000 Slim.

Al speciaal op gelet welke minimum afstand tot plafond de handleidingen van de diverse types aangeven en voor het type dat ik heb besteld was dit met 20cm het kleinste dat ik zo kon vinden. Er zit een Golden Amber Lowglare lamp in.

Mijn zorg is nu: hoever moet ik de verwarmer van de polycarbonaat platen uit de buurt houden?

Natuurlijk ga ik dit uittesten door de verwarmer niet al direct op de muur te boren maar eerst op een paal uitproberen op diverse hoogtes hoe warm het dak dan wordt.

Heeft iemand wellicht al ervaring met terrasverwarming onder een polycarbonaat dak? Hoeveel afstand hebben jullie aangehouden? Wat kunnen de platen wel of niet hebben?
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Vonken_trekker

  Specialist Elektra
  • #2
  Ik heb de verwarmer vandaag opgehaald en uitgetest. Eerst op een paal gemonteerd zodat ik met de hoogte en dus afstand tot de dakplaten kon experimenteren. Begonnen op de laagste stand en vervolgens stapsgewijs naar maximaal vermogen.

  Op vol vermogen en 20 cm tot aan de dakplaten is er niets aan de hand. De platen worden nog niet eens handwarm.

  Conclusie: de minimale afstanden voor installatie zoals de fabrikant die aangeeft, werken ook prima voor polycarbonaat platen.

  Wellicht dat iemand er nog ooit iets aan heeft :wink:
   

  Wgb

  Vaste Beantwoorder
  • #3
  Duimpje. Altijd waardevol dit soort verslagen.
   
  • Like
  Waarderingen: Vonken_trekker

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu