Telfort telefoon aansluiten

Prelude0208

  • #1
Beste,

Onlangs heb ik Telfort Internet met vast bellen besteld. Inmiddels heb ik internet aan de praat gekregen. Echter de telefoon wil niet echt werken.
Hoe kan ik deze nu het beste werkend krijgen.

In de meterkast heb ik het IS/RA punt ontdekt, en middels wat geknutsel met de gekleurde draden heb ik deze m.b.v. het contactdoosje rechtstreeks op het modem aangesloten. DIt modem staat nu ook in de meterkast.
Alle lampjes op het modem knipperen. Nadat ik de telefoonaansluiting op mijn PC heb geactiveerd brandt nu ook het Phone1 lampje.

Maar toen...

Ik heb een splitter meegeleverd gekregen, maar Telfort geeft aan deze dat ik deze niet moet gebruiken. Boven het IS/RA punt is een telefoonwandcontactdoos gemonteerd, waarbij de draden helemaal naar boven lopen. Kan/moet ik hier iets mee?.


Daarnaast zit in de woonkamer ook een wandcontactdoos. Hier wilde ik mijn basisstation op aansluiten. Maar heeft deze wandcontactdoos rechtstreeks contact met de meterkast?
Ik heb wel de nodige snoeren bijgeleverd gekregen, maar wat is nu de juiste aansluitmethode.


Hopelijk kan iemand mij helpen hiermee

Bedankt
Groeten
 

Kaajee

  • #2
Maar even voor de duidelijkheid. Telfort levert in principe geen vaste telefonie. Als je alles via Telfort hebt, heb je internet (voip) bellen via Telfort. Hiervoor heb je dus geen vaste telefonie aansluiting (meer) nodig. Alles gaat via Internet (en dus via alleen het modem dat je van Telfort gekregen hebt). Als je dan een werkende internet verbinding hebt, moet je in het modem je telefonie settings aanpassen en dien je een/je telefoon aan het modem aan te sluiten.
In principe hoef je dan neits meer bij het ISRA punt te doen/zijn.

Als je nog wel (ook) (analoge) telefonie van (bijv.) KPN hebt, dien je een telefoon aan te sluiten op het ISRA punt, samen met het modem. Dan is de volgorde: ISRA-splitter en dan telefoon & adsl modem.

Welke telefonie heb je nu eigenlijk? En welk modem heb je van Telfort?
 

Prelude0208

  • #3
Ik heb idd VoIP van Telfort, geen abonnement bij KPN.
Volgens de handleidingen en helpdesk van Telfort had ik middels het IS/RA punt de verbinding met het modem moeten leggen.
Waarschijnlijk ook om internetverbinding te krijgen?

Het modem wat ik heb is een ZyXel P2602HW VoIP ADSL2 modem
 

Ronald42

  • #4
Zilver of zwart? Eigenlijk maakt het ook niet uit. Indien u internet heeft is de kans vrij groot dat de telefonie het ook doet. De telefoon stekker steekt u niet meer in de muur maar in het modem.
 

Kaajee

  • #5
Ronald42 schreef:
........... De telefoon stekker steekt u niet meer in de muur maar in het modem.
eh...........
Kaajee schreef:
..........Als je dan een werkende internet verbinding hebt, moet je in het modem je telefonie settings aanpassen en dien je een/je telefoon aan het modem aan te sluiten.
In principe hoef je dan niets meer bij het ISRA punt te doen/zijn.
.......
Je kunt dus gevoegelijk alle andere telefoon aansluitingen in je huis vergeten. Of je moet deze aansluiten op 1 v/d 2 analoge telefoon poorten van je Zyxel modem, dan verleng je ahw de analoge poorten van je Zyxel modem.

Dus volgorde is nu: ISRA-->ADSL modem-->telefoon & computers
 

Prelude0208

  • #6
Als ik de telefoon dus rechtstreeks op het modem aan zal sluiten, is het dus wel van belang om het basistoestel dichtbij het modem te plaatsen? Het toestel in de meterkast plaatsen is dus niet zo'n oplossing, maar deze heb ik er juist neergezet om internet werkend te krijgen.

Als ik nu het basistoestel in de woonkamer plaats en de modem ook, zal telefoon dus werken, maar dan doet internet het niet. Hoe sluit ik internet dan aan? Ik heb namelijk via het IS/RA punt (meterkast) de draden aangesloten via een contactdoosje op de ADSL aansluiting in het modem.

Ik wil eigenlijk voorkomen, om lange draden te trekken door het huis.
Is hier een oplossing voor?
 

@rie

Specialist Elektra
  • #7
Draadloze telefoon gebruiken, en de basis post in de meterkast plaatsen
 

Kaajee

  • #8
Er lopen toch al draden vanuit de meterkast naar de kamer(s)?

Dan heb je een aantal mogelijkheden.
1. zoals mijn voorganger schreef
2. plaats modem in meterkast en telefoon toestel in kamer (middels al aanwezige (telefoon)kabels.
3. 'verplaats' je ISRA punt ahw. Gebruik 1 van de al aanwezige telefonie bekabeling om het modem naar je kamer te verplaatsen, vanuit daar kun je dan weer telefoons aansluiten. Als je goede bekabeling gebruik en niet al te lang moet het geen probleem zijn het modem een stuk)je) te verplaatsen (ISRA punt verplaatsen dus ahw). Heb ik zelf al regelmatig gedaan, tot 20 meter aan toe.

De telefoon aansluiting naar het modem (dus telefoon kabel van modem naar telefoon toestel) mag sowieso een stuk langer zijn.
 

Prelude0208

  • #9
In mijn bovenstaande afbeelding (met IS/RA doosje), zit bovenin ook nog een wandcontactdoosje. Hiervandaan lopen 2 grijzen kabels naar boven. Deze is (zoals afbeelding laat zien) niet verbonden met ISRA punt.
Ik veronderstel dat dit vanuit de slaapkamer komt (2e wandpunt in huis).

Kan ik dit punt ook gebruiken om door te lussen naar het modem?
Dan ben ik in feite in een keer klaar.
 

Kaajee

  • #10
Want? Je wilt op de slaapkamer/boven een/je telefoon aansluiten?
Of je modem naar boven?

Bepaal (en meldt hier) anders eerst even wat je nou wil. Waar wil je het modem, waar wil je telefoon toestel(len).
Wil je meerdere computers op je modem?
Wil je meerdere telefoons op je modem?
 

Prelude0208

  • #11
Hi Kajee,
Wat ik wil is 1 telefoontoestel in de woonkamer. Geen toestel in de slaapkamer. Wel meerdere PC's met draadloos netwerkje op het modem kunnen aansluiten

Mijn modem heb ik nu in de meterkast, omdat ik het ISRA punt rechtstreeks op het modem (DSL) heb aangesloten

Het liefst had ik het modem ook in de woonkamer, maar aangezien je volgens Telfort je ISRA punt moet gebruiken om deze aan je modem te koppelen ... en ik niet een lang snoer vanaf het ISRA punt naar de woonkamer wilde trekken, heb ik gekozen voor een plekje in de meterkast. Een halve meter zit er tussen, en ik heb werkend internet.

Wat ik dus niet wil is een kabel die door de gang loopt vanaf mijn meterkast naar de woonkamer waar mijn telefoontoestel zich bevindt.

Als ik kies voor het modem in de meterkast, dan lijkt het dus alsof ik het basistoestel toch ook met een snoer moet verbinden met het modem. Het basistoestel zou in de woonkamer staan. Welke optie je ook kiest, je moet een snoer van a naar b trekken, althans dat denk ik... maar misschien zit ik er wel helemaal naast...

Tenzij, en dat hoopte ik, ik gebruik kan maken van het wandcontactdoosje wat boven mijn ISRA punt in de meterkast zit, dus stekker erin, en met een RJ stekkertje rechtstreeks in het modem zetten.
 

DSR9500

  • #12
Je mag je modem gerust in de woonkamer zetten, aangezien je gebruik maakt van VOIP-telefonie (via Telfort) en geen vast analoge KNP-lijn meer hebt.

De telefoonaansluiting op het modem kun je evt dmv oranje/wit weer terugleiden naar de meterkast om dat daar naar andere aansluitingen in het huis te brengen (die dan weer doorlussen naar rood/blauw, om eea ' standaard' te houden).

Alles werkt hier op deze manier prima met de ZyXel P2602HW.

p.s.
van Splitter (bij ISRA) naar modem mag het probleemloos zo'n 15 meter zijn. Maar jij hebt helemaal geen splitter(nodig) dus mag het gerust langer zijn. Je verlengt de 600 Ohm-lijn (KPN_lijn)

suc6.
 

Prelude0208

  • #13
Het is gelukt!

De telefoon is nu rechtstreeks op het modem aangesloten, en met een basisstation vlakbij de meterkast hoeven we niet veel afstanden af te leggen, en geen wandcontactdozen die in gebruik zijn.

Internet blijft gewoon zoals het was. Dus vanaf het ISRA punt direct gekoppeld op het modem. Dit blijft op de 2e verdieping nog steeds wat aan de trage kant, maar dat nemen we op de koop toe.

Bedankt allemaal voor de reacties!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu