Telefoon aansluiting verleggen

SpeedyG

  • #1
Wil de telefoon aansluiting ivm internet verplaatsen van woonkamer naar meterkast. Heb alleen een boel draden waar ik geen weet mee weet.
Zie de foto:



Vooral de gele kabel is mij onbekend. Wit bruin, blauw en rood zijn de 4 aders van de telefoonlijn
 

Utreg

Vaste Beantwoorder
  • #2
Je kan het doen met een kroonsteen, in elkaar draaien, met zwakstroom lasdopjes.
Rood en blauw zijn meestal de spreekdraden de andere waren een EB(Extra Bel) en een flash/aarde, maar dat wordt al jaren niet meer gebruikt.
 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #3
Zoals ik op de foto kan bekijken is de kabel die in de onderste doos van beneden komt de aanvoer,
Hier zitten 4 aders in meestal rood, blauw, oranje en wit
Maar dat kan ik niet op de foto zien.

Verder zat er denk ik in de bovenste doos een telefoonstopcontact en in de onderste een aansluitig met alleen schroeven.

Meestal is rood blauw gebruikt als aansluiting en ik denk dat die dan ook naar het telefoonstopcontact zullen lopen.

Haal dan de rode en blauwe draad los (onthou wel waar die hebben gezeten zie geheel onder aan) en draai die afzonderlijk onder een nog niet gebruikte schroef van de aansluiting met alleen schroeven.

Vanaf die aansluiting ga je een nieuwe kabel leggen naar de meterkast (of als die er al loopt gebruik je die bestaande kabel).
Draai de rode ader van deze nieuwe/bestaande kabel bij onder de schroef waar je net de rode onder hebt gezet en doe hetzelfde voor de blauwe.

In de meterkast plaats je een stopkontakt en monteer je rood onder A en blauw onder B of als je een stopcontact met van die kleine stekkertjes (MJ) gebruikt dan gebruik je meestal de bovenste 2 aansluitingen (vaak rood en groen)

Maak je gebruik van internetbellen plaats dan meteen ook een 2e stopkontakt en sluit hier de 2 overgebleven draden op aan meestal dus oranje en wit en ook weer op de bovenste 2 aansluitingen.

Deze oranje en wit sluit je aan de andere kant weer aan op de aansluitingen waar je de rode en blauwe als eerste hebt weggehaald.

Je modem sluit je nu aan op het stopkontakt in de meterkast met rood en blauw en de telefoonaansluiting vanuit je modem sluit je aan op het stopcontact met oranje en wit.

En als je dan alles goed hebt gedaan werkt alles weer als vanouds.

suc6

Gerrit Bakker
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu