Aansluiten oude aansluiting Telefoon/internet

JuffeB

  • #1


Wie kan mij helpen? Ik wil mijn nieuwe modem aansluiten, maar dit rare ding is mijn PTT aansluiting en ik snap er helemaal niks van!

titel aangepast - mod
 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #2
Zo'n ding heb ik zelfs nog nooit gezien en ik heb de laatste 50 jaar toch heel wat aansluitingen gezien.
Maar normaal sluit je aan op rood/blauw en aangezien er maar 2 van inzitten kan het niet zo moeilijk zijn.
Maar ik zie ook een draadje naar de onderste aansluitingen lopen alleen is dat niet goed te zien op de foto.

suc6

Gerrit
 

JuffeB

  • #3
Hoi Gerrit,

Na wat onderzoek blijkt het een stap-58 aansluiting te zijn. Volgens kpn is het mogelijk om hier internet op aan te sluiten maar dan moet ik wel ff een monteur inhuren want ze willen mij zelf niet zeggen hoe en wat.
 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #4
Nou, het kan zijn dat ze nog ergens een oude rot in een magazijn hebben die er nog verstand van heeft maar de meeste monteurs die ze nu nog rond hebben lopen hebben zo'n ding waarschijnlijk ook nog nooit gezien.
En van de helpdesk hoef je ook niet echt hulp te verwachten want de meesten hebben nog nooit een schroevendraaier vastgehouden laat staan dat ze je telefonisch uit kunnen leggen hoe je deze aan moet sluiten.

Probleem is met internet dat je dat ook niet kunt meten maar sluit je het modem op rood/blauw aan en wacht je een paar minuten dan kun je zien aan de lampjes op je modem of deze werkt. werkt die niet dan pak je de andere rood/blauw en als die het ook niet doet heb je nog 2 keer een geel/groen zitten die je kunt proberen.

suc6

Gerrit
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu