Tegelvoegen komen los van houten ondervloer.

Paulbreda

  • #1
In mijn keuken zijn vloertegels gelegd gedeeltelijk over beton en een gedeelte over een houten ondervloer heen gelegd. Zoals je misschien kunt raden, springen de voegen van de tegels die over de houtenvloer heen zijn gelegd continu los en en zijn het dus gewoon sleuven. Ik denk zelf omdat ermisschien teveel beweging in de houtenvloer is, een andere oorzaak kan ik niet bedenken. Gevolg het ziet er niet uit.
Weet iemand een oplossing om dit defenitief te verhelpen?
 

Kloek77

  • #2
Probeer een flexibele kit te vinden in de kleur van de voegen.
Veel mooier dan dan gaat het denk ik niet worden.
 

Paulbreda

  • #3
Ik maak het me misschien heel erg makkelijk, maar zijn die gewoon in de bouwmarkt te halen of zijn die bij speciaal zaken te vinden?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Voor een goede kit en een goed advies gaat u naar de speciaalzaak.
 

Toppertje

  • #5
Ik raad het echt wel af om al je voegen met kit te gaan bewerken.

ik zou je adviseren je voegen helemaal leeg te krabben, en vervolgens naar een tegelhandel te gaan en bijvoorbeeld de eurocol wd 706 of 707 te kopen dat is een flexibele voeg die in principe niet uit je voegen zal scheuren. Dat kan je in doosjes van 5 kg kopen. Let wel! je oude voegen moeten wel helemaal leeg, schoon, stof en vetvrij zijn. dus na het krabben even stofzuigertje erdoor heen halen.

groeten toppertje
 

Paulbreda

  • #6
Even ter info:

Na eerst informatie gedaan te hebben voor een flexibele kit kreeg ik het advies dat ik beter bij de firma Sika kon informeren. Deze adviseerde Sikaflex AT Connection.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu