Tegels of verf?

Overlordeo

  • #1
Hallo,
ik wil onze badkamer onder handen gaan nemen. Er komt o.a. een inloopdouche.
Als ik in sanitairwinkels ben dan zie ik vaak tegels aan de muur van inloopdouches. Maar ik heb recent van iemand gehoord (weet niet meer wie, dus kan het ook niet meer navragen) dat er iets als Engelse verf bestaat, dat een alternatief voor tegels kan zijn. Een voordeel zou dan zijn dat je geen voegen hebt die kunnen gaan schimmelen/verkleuren.
Ik weet niet of het echt "Engelse verf" of "verf uit Engeland" zou zijn.... Heeft iemand hier wel eens van gehoord, en is het inderdaad een geschikt alternatief voor tegels in een inloopdouche?
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #2
Dat heet beton cire of stuc deco.
Maar dat is geen verf maar een soort stukmiddel, en heeft diverse behandelingen nodig en de ondergrond moet daar voor geschikt zijn.
Maar ik raad toch gewoon tegels aan, zeker bij het douche gedeelte.
Voegen gaan niet schimmelen als je ventilatie en afzuiging in de badkamer goed is.
En voegen verkleuren ook niet als je geen wit neemt. Witte voegen zijn gevoeliger voor zeep en huidvetten en kunnen dan verkleuren.
 

Bridgewood

  • #3
Goedenavond,

Wij hebben ervaring met de zoals jij noemt "Engelse" verf/ coating in de badkamer. Het is een twee componenten coating op waterbasis. Het merk mag ik niet noemen maar als je op "verf 660" zoekt dan kom je bij de juiste verf uit.

Wij hebben 3 jaar geleden de gehele badkamer gedaan en achteraf gezien had ik liever tegels in het natte gedeelte gehad van de badkamer. Wij hebben de gehele badkamer eerst opnieuw laten stucen en dit moet echt superstrak zijn, dit omdat je elk hobbeltje, randje of krasje ziet zitten.

Als je toch ergens een putje hebt of het gaat iets werken dan scheurt het in en gaat er heel langzaam water achter de coating zitten met alle gevolgen van dien

Je moet 100% zeker zijn dat de ondergrond goed droog en egaal is en je alle hoeken goed afkit en laat drogen voordat je met de coating begint ivm scheurvorming.

Het is echt harstikke mooi maar het blijft kwetsbaar, en met water wil je liever op zeker spelen.

Wij hebben onlangs een ander huis gekocht en bij ons in de badkamer komen toch weer de "ouderwetse"tegels.

Ik hoop dat je hier wat aan hebt!

Succes!
 
  • Like
Waarderingen: Peter

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu