Tegels badkamer lijken steeds meer te verkleuren

Karlyn

  • #1
Sinds een aantal maanden zijn er een aantal tegels in mijn badkamer verkleurd. Er is een bouwbedrijf langs geweest. De conclusie was scheurtjes in de voegen rondom het putje en dergelijke. Ook had ik een aantal tegels waar haarscheuren inzaten. Een tegelzetter heeft alle voegen uitgekrabd in het natte gedeelte en de tegels met de scheurtjes vervangen. Een Kitter heeft heel mijn badkamer opnieuw gekit, zo ook rondom het doucheputje.
Toch lijken de tegels meer te verkleuren. Jullie enig idee wat het nog zou kunnen zijn? Of heeft dit gewoon veel tijd nodig voordat het echt wegtrekt? Zie foto
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #2
Ook achter de rozetten van de kraan gekit?
 

Karlyn

  • #3
Bedankt voor u reactie.
Ja achter de rozetten van de kraan is ook gekit en hier is ook Naar gekeken door het bouwbedrijf. Tevens zijn de rozetten nu ook rondom gekit zodat er geen water meer in kan blijven staan.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #4
Dan maar even afwachten dat alles weg trekt.
 

Karlyn

  • #5
Heeft u enig idee hoe lang zoiets zou kunnen duren. Is dat weken/ maanden?
Eind dec, begin januari zijn de herstelwerkzaamheden uitgevoerd.
De natte plek in de woonkamer die grenst aan die muur is gelukkig niet groter geworden. Plint is wel iets verder losgelaten. Maar dat zou misschien zijn omdat het aan op opdrogen is. Althans dat hoop ik!
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #6
Ik kan zo niks zien wat de verkleuring en lekkage zou zijn, de bouwbedrijf heeft dingen gezien, mocht het niet baten dan maar weer bellen.

Je kunt met potlood dunne lijntje om die plekken doen zo kan je ook zien als groter is geworden.
 

Karlyn

  • #7
Bedankt voor u reactie en de tip.
Ik ga het inderdaad maar even afwachten
 

Karlyn

  • #8
Nog even een update.
Inmiddels waren de tegels helemaal bijgekleurd na een kleine 5 maanden. Aan de andere kant van de muur waar de tegels tegenaan zitten was ook een vochtplek ontstaan. Dit is in mijn woonkamer. 2 weken geleden was de schilder bij mij om die muur te herstellen. Na metingen bleek de muur toch nog te nat. Was wel minder dan in het begin maar nog niet droog genoeg om te herstellen. Hij adviseerde mij een ventilator op de muur te zetten om het droogproces te versnellen. Na 3 dagen zag ik tot mijn verbazing dat mijn tegels weer begonnen te verkleuren. Ik ben maar een leek maar kan het zo zijn dat de ventilator het vocht weer heeft verplaatst naar mijn tegels dat ze daarom weer verkleuren?
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #9
welke kant van douche hebben we het waar lekkageplek zit?
En hoe ziet die plek uit van de woon kamer er uit eventueel een foto
en hoe ziet de douche hoger uit wat verder opname maken.
Naamloos.jpg
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu