Tegelen over tegel, primer, maar dan anders.

Wim7

 • #1
Je kent het wel, de producent heeft een eigen tegelsysteem bestaande uit diverse producten. Voor elk type achtergrond en tegel wel iets moois. Maar blijft er product over, zonde om weg te doen en toch moet je een nieuwe primer kopen, voor tegel over tegel deze keer. Je vraagt je af, heb ik al niet iets wat ook als hechtprimer kan dienen?
Bij waterdicht maken hebben we 685 roze en 683 paars gekocht. (Eurocol). Dit zit op gipsplaat, hout en tegels (na goed vetvrij maken). Hieronder op de foto de geprimerde kim voor een wand. Met een steekmes komt de 685 los maar het plakt goed.
P7057100.JPG


Met poederlijm 705 hebben we de wandtegels gelijmd. 705 is ook te gebruiken voor de vloertegels. Eigenlijk is 683/685 een primer; de lijm ziet alleen de primer, niet de gladde tegel.
Je zou met een handje scherpzand door de 685 een goede hechtprimer moeten kunnen maken.
Wat denken jullie hiervan?
Misschien lukt dit ook met een dispersieprimer en een handje scherpzand.
Ik ben benieuwd of daar ervaring mee is.

Groet
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Verwarming Sp.

  Specialist Verwarming
  • #2
  De ervaring leert dat het proefondervindelijk ontdekken dat het toch niet goed is (en je dus de halve badkamer opnieuw kunt doen) duurder is dan het juiste product kopen.
   

  Wim7

  • #3
  Klopt helemaal. De tegels gaan er op met de door de producent aanbevolen producten. Wel heb ik testen met bovengenoemde voorbeelden gemaakt en ik heb de tegels los moeten bikken; ok, 1 maand vast maar toch, de producten los zijn ook voor vele jaren gegarandeerd en zand is inert. Daarom was ik benieuwd naar ervaringen hiermee.
   

  Haplo

  • #4
  wat maken die paar tientjes op een hele badkamer nu uit? Als je spul over hebt geef je het gratis weg op MP of FB. Dan maak je er een ander gelukkig mee.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu