Tegelen op geschilderde muur?

Wamelis

  • #1
Dag mensen,

Ik zit met een kleine bijkeuken die deels geschilderd moet worden, om een nette ondergrond te hebben voor de leidingen die erop vastgezet gaan worden. De wanden zijn van gipsvezelplaat.

Nu zou ik direct de hele ruimte kunnen schilderen. Maar: ik heb nog geen idee hoe de definitieve afwerking gaat worden bij het keukenblok.

Stel dat ik nu alles in de verf zet, is het dan nog mogelijk om er later een stukje van te tegelen?

Dank & groet,
Wim
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Eerst leidingen en schilderen en eventueel later tegelen ?
Is een beetje de omgekeerde wereld, de leidingen moet dan weer losgehaald worden om te tegelen.
 

Wamelis

  • #3
Dat is geen probleem, het deel waar de leidingen lopen blijft gewoon in de verf staan, die hoeven er niet meer af. Maar er is ook een leidingvrij stukje rondom het toekomstig keukenblad waar waarschijnlijk wat tegels komen.

Ik heb nog geen idee van de maatvoeringen, dus ik vroeg me af of ik daar dan maar een ruim deel verfvrij moet houden, of dat ik gewoon alles kan schilderen. Oftwel: hechten tegels veilig en goed op een al geschilderde ondergrond?
 

Fiesiekus

  • #4
Dan zou ik wachten totdat je wel idee van de maatvoeringen hebt. Dan de delen schilderen en tegelen naar keuze. Scheelt moeite, verf en 't risico.
 

Wamelis

  • #5
Dat lijkt dan inderdaad het verstandigst, als er geen feiten over bekend zijn. Ik ga nu alleen het stukje schilderen waar ik niet meer bij kan als de leidingen liggen, de rest wordt bewaard voor later.

Dank,
Wim
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu