Tegel snijden die al geplaatst zijn

Vandermeijde

  • #1
Beste mede-klussers,

Hebben jullie tips voor het snijden van tegels die al geplaatst zijn? In onze toilet zijn tegels geplaatst die ik een stuk zou willen inkorten zodat ik er een drempel kan plaatsen. Ik zou bij voorkeur de oude tegels niet verwijderen en nieuwe plaatsen omdat ik geen reserve tegels heb. Ik heb een slijptol overwogen, maar zie daar toch maar vanaf omdat ik vermoed dat het resultaat te onnauwkeurig zal zijn, waardoor de drempel niet goed zal aansluiten.

Advies en/of tips zijn heel erg welkom!

Toilet - tegel snijden.jpg
 

Jackd

Vaste Beantwoorder
  • #2
Slijptol met een dunne metaal schijf erop, maar ook met een diamant schijf lukt dat op de mm nauwkeurig en je hebt best een paar mm speling dat te kitten is.
Je zal alleen niet goed in de hoeken bij het kozijn kunnen komen. Weet je of je met een mini slijper (dremel) een kans maakt voor het laatste stukje

Op de tegels een lat plaatsen met dubbelzijdig tape. Dan kan je er niet teveel vanaf halen.

Oefen anders eens met een oude tegel die op jouw tegels lijkt.
 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #3
Gewoon met de haakseslijper met een tegelslijpschijf.
Desnoods even een hulpstukje maken zodat je de haakse slijper ook echt rechtop blijft houden en langs een lat oid. kunt laten lopen om hem zuiver recht te maken.
Laat je de dorpel iets naar binnen vallen dan kun je ook tot het laatste stukje zagen, maar persoonlijk zou ik het mooier vinden om de dorpel met het kozijn gelijk te maken.
 

Vandermeijde

  • #4
Hartelijk dank voor de reacties en advies, erg fijn.
 

Vandermeijde

  • #5
Hierbij een update n.a.v. bovenstaande. De adviezen waren erg bruikbaar, door middels van een haakseslijper met tegelslijpschijf is het helemaal goedgekomen. Ook de tip met een hulpstukje hout heeft goed geholpen!
 
  • Like
Waarderingen: Job_04
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu