Teflon of ring

OOge

  • #1
Bij mijn boiler zitten 4 rubberringen en 2 afsluiters.
Die passen met de 2 rubberringen prima op de draadbussen die uitsteken.
Maar wat doe ik aan de andere kant van de afsluiters.
Koop ik daar 2 puntstukken voor en een rol teflon en zijn die 2 rubberringen reserve, of koop ik iets anders waar die rubberringen tussen moeten.

De afsluiters zijn 2 vlinderkranen met 3/4 aansluiting (binnendraad)
 

Krunnie

Specialist Elektra
  • #2
Dat hangt van de puntstukken af: rechte of conische draad van het puntstuk en de wanddikte van het puntstuk ter plekke van de draad. Als de wanddikte daar te dun is krijg je de ringen er niet goed tussen. Waarschijnlijk hadden de boiler aansluitingen een vrij breed oplegvlak voor de ringen.
 

OOge

  • #3
Inderdaad was de aansluiting breed op de schroefdraad van de boiler. Betekend dat dan dat ik aan de andere kant van de vlinderafsluiter gewoon een puntstukje kan zetten met teflon?
 

Krunnie

Specialist Elektra
  • #4
Ja dat kan met teflontape.

Probeer wel puntstukken te nemen met rechte draad. Dan dicht het over de hele schroefdraadlengte af. In dit soort kraantjes zit vaak maar een kort stukje inwendig schroefdraad en als je er dan een puntstuk met conische draad in draait dan komt hij soms niet diep genoeg om af te sluiten. Wat ook wel wil gebeuren is dat je een conisch puntstuk per ongeluk zo vast draait dat er een scheur in het kraanhuis komt.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu