Verbinding met teflon iets teruggedraaid

DaanNL83

  • #1
Ik heb enkele dagen geleden voor het eerst een wasmachine kraan vervangen. Het schroefdraad conform een YouTube filmpje correct van teflon voorzien. Alles zit er netjes op en lekt niet.

Nu las ik vanmiddag dat een dergelijke verbinding met teflontape NOOIT teruggedraaid mag worden. Ik besef me dat ik dit wel een heel klein stukje heb gedaan (bij lange na nog geen kwart slag).

Kan ik nu beter uit voorzorg het opnieuw doen? Of kan ik veilig de conclusie trekken dat het goed gegaan is omdat het niet lekt?
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #2
Zit de kraan erg verstopt. Kan je er niet meer bij. Ben geen loodgieter maar als het na een paar dagen niet lekt zou ik geen angst hebben.
 

DaanNL83

  • #3
Verstopt zit hij niet. Ik kan er zo bij. Zie wel een beetje op tegen het verwijderen van de teflon tape alvorens de kraan opnieuw te monteren.

Ga het uit voorzorg voor de gemoedsrust toch maar opnieuw doen.
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #4
Als je Teflondraad ipv tape gebruikt kan je wel de kraan een stukje terugdraaien zonder gevaar van lekkage.
 

Ambidexterity

  • #5
Wat Wgb schrijft, dat zou ik ook doen. Ook wel eens bij de hand gehad, na een paar dagen was er niks aan de hand. Uiteindelijk na 13 jaar nooit een probleem geweest.
 

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
  • #6
Als je er een fijner gevoel bij hebt met nieuw tape zou ik het vervangen. Tape heb je naar alle waarschijnlijkheid nog genoeg over en je kan er makkelijk bij.

De tape verwijderen kost je hooguit een paar minuten. Met een mesje of naald de schroefdraad schoonmaken is zo gedaan.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #7
Draait de tape wel mee de schroefdraad in?
Als de schroefdraad glad is kan het gebeuren dat de tape niet mee draait, met een zaagblad of grove vijl de schroefdraad ruw maken en de tape met de draad mee erop draaien.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu