Te weinig plaats voor vloerverwarming/cementdekvloer

GeizZ

  • #1
Ons nieuwbouwhuis hebben we laten opleveren zonder cementdekvloer t.b.v. vloerverwarming. In eigen beheer wilden we dat gaan leggen.

We hebben toen stalen matten genomen en daarop de buizen goed bevestigd. De cementdekvloer is gaan scheuren... :cry:

Even enkele feiten:
- er is plaats voor een cementdekvloer van krap 5cm
- vloerverwarmingsbuizen als hoofdverwarming
- afwerking is siergrind

We willen niet dat ons dit 'gezeik' nogmaals overkomt en zijn op zoek naar praktische tips! In principe willen we nu op hoofdlijnen alsvolgt te werk gaan:
1. ruwe betonvloer stofvrij maken
2. aanbranden met flevopol
3. cementdekvloer 5cm storten met extra elastisticiteit erin
4. over .. weken vloerverwarming inslijpen
5. egaliseren met egaline
6. siergrind als afwerkvloer

Heeft iemand specifieke tips of andere informatie over onze voorgestelde manier van werken, dan hoor ik dat graag! :cry:
 

Gerrit

  • #2
Ik lees niets over een isolatielaag. Als de vloerverwarming als hoofdverwarming gaat dienen dan lijkt me dat niet goed. Is de vorige vloer wel vodoende droog geweest? Zat er wel een isolatierand rond om de vloer zodat hij kon werken. De vloer werkt bij verwarming al gauw 5 millimeter en als hij dat niet kan omdat hij vast tegen de muren ligt dan gaat hij scheuren.
Het lijkt me goed dat je even wacht op de reaktie van een van de bouwkundigen op dit forum.
 

GeizZ

  • #3
Onder de ruwe betonvloer zit een méér dan dikke isolatielaag. Bij andere huizen hebben ze gekozen om wat minder isolatie (maar wel ruim voldoende) en meer plaats vrij te houden voor de cementdekvloer. Er zat inderdaad wel een isolatierand rondom voor de werking.

Voor wat betreft de vorige cementdekvloer is het wel duidelijk dat ie fout was, voornamelijk het aanbranden ervan en het gewicht dat te weinig was voor de staalmatten incl. slangen... De cementdekvloer zal komend weekend inderdaad nog niet gelegd worden. Tot zover deze berichtgeving!
 

GeizZ

  • #4
Tweede helft van deze week willen we opnieuw de cementdekvloer gaan storten. Aangezien er (zeker) in de hal te weinig plaats is voor vloerverwarming zullen we een dorpel leggen tussen de hal en de woonkamer.

De vloer zal geheel zuiver worden gemaakt en vervolgens vochtig. Dit is beter voor het aanhechten van de cementdekvloer met flevopol, hebben we gehoord. Vervolgens is het weer een aantal weken (6)wachten en dan zal een gespecialiseerd bedrijf sleuven slijpen en de vloerverwarming installeren.

Maar wat dan...?

We willen als afwerkvloer siergrind. We zullen de sleuven vervolgens met egaline willen dichtsmeren. Is dat een goed idee? is het dan verstandig om een soort netje/gaas te spannen over de gehele cementdekvloer voor de werking? Wie kan me in adviseren?

Hertelijk dank!
GeizZ
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu