Te volle wasmachine, schadelijk?

Pointer

  • #1
Deze avond had ik veel was, dus wilde het in 1 keer wassen. De laatste handdoek ging met proppen er nog wel in. De deur kreeg ik me moeite en was duwen dicht. Heb het idee dat ik hem te vol heb gedaan

Is dit schadelijk voor de wasmachine en kan er iets stuk gaan, ik duw immers de trommel naar achter met de deur die met moeite dicht ging. Of kan dit voor een keer geen kwaad. Gaan de lagers dan kapot of zo?

Nadat het water erin ging en de trommel ging draaien zag ik dat de boel ging slinken. Daardoor was er genoeg ruimte ontstaan om om het geheel goed te laten draaien en schoon te wassen.

Het is overigens een Miele W843, uit welk bouwjaar is deze machine eigenlijk, dacht zelf een jaarje of 6 a 7. Dat is toch niet oud voor een Miele?
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
In je vorige Miele W 843 Novotronic Het lampje van "pompen" over deze wasmachine vroeg je ook hoe oud deze is, en je kreeg daarop dit antwoord:
Co de Witgoedman schreef:
De productie van deze machine is van 1998 tot 2003.
En iets verderop in het topic nog:
Co de Witgoedman schreef:
Uw machine is nog lang niet aan vervanging toe hoor, voorlopig blijven gebruiken.
Over de overbelading kan ik niets zeggen. Zal er ook van afhangen hoe hevig je een en ander erin propt, te veel kracht is natuurlijk nooit goed.
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #3
Als je je machine vol propt word je was niet schoon, was moet kunnen bewegen om schoon te worden.
Prop je hem vol dan is er nauwlijks beweging dus nauwelijks waswerking.

Verder krijgen de schokdempers, veren, lagers ,motor en snaar natuurlijk extra te lijden.Maar 1 keertje zal niet echt heel erg zijn.
 

Pointer

  • #4
@Kees:

Over de overbelading kan ik niets zeggen. Zal er ook van afhangen hoe hevig je een en ander erin propt, te veel kracht is natuurlijk nooit goed.[/quote]Kijk mijn machine kan uit 1998, 99, 2000, 2001, 2002 of 2003 zijn. Dus echt duidelijk is dat niet. Dus waar kan ik aan zien uit welk jaar die is. Dus niet alleen aan het typenummer.
 

Pointer

  • #5
@The headhunter:

Zoals ik als vermeld heb, is er nadat er water in de machine is gelopen en de was is gaan draaien, een ruimte ontstaan. Dus lijkt me dat de was dus wel schoon wordt.

Maar het erin proppen en dat de deur net dicht ging, leek me dus niet goed. Maar of dat schadelijk is, ik weet het niet???
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #6
Misschien dat een witgoedspecialist het aan een serienummer kan zien.
Zolang jij alleen maar het typenummer geeft, valt er verder niet meer over te zeggen dan bij het andere topic.

En wat betreft dat proppen: Er kán schade optreden, maar of dat gebeurd is? We kunnen de machine hiervandaan niet zien / inspecteren, dus valt er verder niet zoveel over te zeggen dan wat er over gezegd is.
 

Pointer

  • #7
Omdat ik het idee had dat de trommel te zwaar beladen was, heb ik het zekere voor het onzekere genomen. Omdat er toch handdoeken, theedoeken in zitten, heb ik de centrifuge op niet centrifugeren gezet. Want ik zag al bij het draaien dat de trommel te veel heen en weer aan het schudden was. Dit om ellende te verkomen en een dure reparatie.
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #8
In dat geval kun jij dus beter beoordelen of er wel of niet iets beschadigd is dan wij...

Je hoeft trouwens de antwoorden niet te quoten als ze er vlak voor staan hoor. :wink:
 

Pointer

  • #9
Zover ik als leek kan beoordelen, is er niets beschadigd. Maar dit kan ik pas zien als de machine is uitgedraaid. Of horen na de volgende was die ik draai, zal hem in elk geval niet meer zo vol doen.
 

Co de Witgoedman

  • #10
Incidenteel een overbelading kan direct geen kwaad, de schokbrekers krijgen het dat wat zwaarder te verduren.
Regelmatig overbelasten kan wel kwaad.

Ik verwacht dan ook geen problemen in uw geval.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu