Te krappe tuintegels

newpie

  • #1
Hoi mensen,

ik heb een tuintje met betonnen tegels van 40 bij 60 cm. Alleen zijn er verzwakking op bepaalde plekken. Ik heb de tegels eruit gehaald en gevuld met nieuwe ophoogzand alleen krijg ik het tegels niet terug in zijn plek. De tegels zijn namelijk zo strak gelegd dat er geen tussenruimtes zijn tussen de tegels. Hoe kan ik hier oplossen? Is het mogelijk om de randen van de betontegels te schuren, zodat het kleiner wordt? of moet ik alles eruit halen en weer opnieuw tegelen?

Ik hoop nog wat tips voor mijn klus bedankt!
 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #2
Als ze er al gelegen hebben dan moeten ze ook terug te plaatsen zijn.
Wat vaak het probleem is bij het terugleggen is dat er zand tussen zit en met 3 x 1,5mm zijn je tegels dus bijna 5mm "te groot" geworden.
Dus voordat je ze terug legt eerst er met een stoffer langs om al het zand te verwijderen en dan pas terug leggen en ook bij het terug leggen er goed voor oppassen dat er geen nieuwe zand tussen de tegels komt.
Ligt de tegel op zijn plek dan even met een moker met rubberdop aan tikken zodat ze weer goed strak tegen elkaar liggen.
Past het dan toch niet dan wil het wel eens helpen om 2 tegels gelijktijdig te gaan leggen en deze in het midden iets schuin tegen elkaar te zetten, ga je er dan op staan in het midden dan zakken ze wel op hun plaats.
Voordeel van strak gelegde tegels is dat er ook geen onkruid tussen kan/wil groeien.
 
  • Like
Waarderingen: BertPleizier

newpie

  • #3
Bedankt voor uw antwoord Gerrit!
Ik zal kijken of het lukt zonder zand tussen de tegels.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu